2014 Pouilly Fumé "Silex" - Domaine Didier Dagueneau - Loire - 1 Fles (0.75L)

Omschrijving
2014 Pouilly Fumé "Silex" - Domaine Didier Dagueneau - Loire - 1 Fles (0.75L)
Witte wijn - Frankrijk

JAMES SUCKLING (96/100)
Snijdt als een mes, met toetsen van live-wire Key lime, grapefruit, krijt en zeezout. Rijk en krachtig, maar erg zenuwachtig door de lange, overheerlijke, halsbrekende afdronk. Bijna ernstig nu in zijn mineraliteit, maar wacht maar.

ROBERT PARKER (93/100)
De Blanc Fumé de Pouilly Silex uit 2014 begint met een verbazingwekkend aromatisch amalgaam van ananas, limoen, grapefruit, passievrucht, pepermunt, witte bes, krijtstof en een divers scala aan kruiden en bloemen. Het gehemelte bekleden met meer van hetzelfde, het voegt ook hints van hars en rijke suggesties van gekarameliseerde pastinaak toe. Pluche, gepolijst en opmerkelijk evenwichtig, de weelderige fruitrijkdom van deze wijn sublimeert enigszins de voor de hand liggende mineraliteit, maar dan kunnen bepaalde soorten uitbundig fruit en parfum precies het terroirkarakter vormen van vuurstenen bodems in de Loire. Dit blijft zeker transparant, en niet zonder delicatesse van citrus en bloemen, evenals een zekere lichtheid van aanraking, zelfs als het eindigt met een verrukkelijke verfijning en gedenkwaardige lengte.

Kavelgegevens
Gemengd kavel
Nee
Type
Witte wijn
Vintage
2014
Producent, naam van de wijn
Pouilly Fumé "Silex" - Domaine Didier Dagueneau
Aantal flessen
1
Inhoudsmaat
Fles (0.75L)
Land
Frankrijk
Regio
Loire
Conditie label
Volledig intact, leesbaar etiket
Conditie capsule/kurk
Volledig intacte wax capsule
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen