Holmes Holmesstereoscoop

Omschrijving
Holmes Holmesstereoscoop
Stereobeeld, Stereokijkers - Goed

Holmesstereoscoop
1875-1900
Vooral geografisch materiaal voor het 'reizen in de leunstoel' was populair, maar ook technologie en wetenschap waren goed vertegenwoordigd met treinen en bruggen of de maan. Behalve portretten van beroemdheden of van vrouwelijk schoon waren ook komische of griezelige taferelen geliefd.
De omzet van kant- en-klare stereofoto's kende twee pieken: eerst in de jaren 1852-1870 en op nog grotere schaal in de jaren 1890-1910. Daarna kwam ook de eigen productie op gang. Tot omstreeks 1930 beleefde de amateurstereofotografie haar bloei.

Niet alleen in de huiskamer droomde men weg in drie dimensies. Ondernemende lieden plaatsten op markten en kermissen en langs drukke boulevards stevige kasten met fotocarroussels, waar passanten tegen muntinworp in konden kijken. Zo kon ieder die dat wenste ook buiten de beslotenheid van de eigen woning een stereoscopische reis om de wereld maken.
15 fotokaarten worden erbij geleverd

Kavelgegevens
Merk
Holmes
Model/type nummer
Holmesstereoscoop
Object/apparaat type
Stereofoto, Stereokijkers
Staat
Goed
Getest en werkend
Tested and working
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen