Märklin H0 - 39082 - Treinstel - TEE-dieselmotorwagentrein VT 08.5 "Parijs-Ruhr" met zeer vele figuren - DB

Omschrijving
Märklin H0 - 39082 - Treinstel - TEE-dieselmotorwagentrein VT 08.5 "Parijs-Ruhr" met zeer vele figuren - DB
AC - Wisselstroom/Digitaal MFX, Geluid - Nieuwstaat - In originele verpakking

Märklin H0 - 39082 - Treinset - TEE-dieselmotorwagentrein VT 08.5 "Parijs-Ruhr" - DB met als traject Parijs - Luik - Keulen - Dortmund met zeer vele figuren.

Vierdelig set bestaande uit 2 motorwagens (VT) en 2 tussenwagens (VM). Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Via de functietoetsen kan men onder andere verschillende stationsmeldingen, treinaankondigingen en dialogen worden geactiveerd. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in de motorwagen met keuken en restauratieruimte. 2 assen in een draaistel via een cardan aangedreven. Antislipbanden. Standaard ingebouwde binnenverlichting en verlichting in de machinistencabine. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein, 2 rode sluitseinen en verlichting in de machinistencabine in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte lichtdiodes (ledlampen). Kortgekoppelde speciale verbinding tussen de wageneenheden. Ingebouwde interieurinrichting. Machinistencabines van de eindwagens met vrije doorkijk. Standaard met machinist in elke machinistencabine. Aan de kopzijden van de motorwagens apart gemonteerde koppelingsimitaties en telkes apart gemonteerd TEE-bord. Met de rijrichting wisselende stroomvoorziening telkens via de motorwagen vooraan.
Lengte van de vierdelige trein 114 cm.

Geschiedenis:

Vanaf 1952 werd de nieuwe dieselmotorwagen van de serie VT 08.5 in het sneltreinnetwerk van de jonge Bundesbahn gebruikt. De drie- of vierdelige eenheden verleidden spontaan door hun elegante, gestroomlijnde vorm ("Eierkoppen") en hadden een keuken, restauratieruimte, schrijf- en postafdeling. Vanaf 1953 liepen de mooi ogende, comfortabele treinen op alle belangrijke langeafstandslijnen, waarbij ze dagelijks tot 1.500 km aflegden. Vanaf de zomer van 1957 mochten zij zelfs in het begin op het nieuw ingevoerde TEE-net rijden, want eigenlijk waren de hiervoor bestemde treinstellen van de serie VT 11.5 in de levering ervan inbegrepen.

Set verkeert in nieuwstaat, vele figuren in de wagons. Met boekjes. Een van de wagons heeft een miniscuul krasje.
Getest en werkend.

Zie de foto's voor een indruk.

Kavelgegevens
Aantal items
1
Type
Treinstel
Merk
Märklin
Spoorwegmaatschappij
DB
Schaal
H0
Catalogus Nummer
39082
Stroomvoorziening
AC - Wisselstroom
Aansturing
Digitaal MFX, Geluid
Staat
Nieuwstaat
Verpakking
In originele verpakking
Meer informatie
TEE-dieselmotorwagentrein VT 08.5 "Parijs-Ruhr" met zeer vele figuren
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen