Kresse, Hans G. - Grote Originele illustratie - Een studie van een televisiestudio - Geschilderd in gouache op karton - Gepubliceerd in Revue - (1961)

Omschrijving
Kresse, Hans G. - Grote Originele illustratie - Een studie van een televisiestudio - Geschilderd in gouache op karton - Gepubliceerd in Revue - (1961)
Hans G. Kresse - Formaat: 49 x 72 cm. - Zeer Goed - 1 Originele tekening(en)

Hans Kresse is hors concours de belangrijkste striptekenaar van Nederland. 2021 zal in het teken van deze grootmeester staan, het is het jaar van zijn 100ste geboortedag èn Eric de Noorman wordt 75.

Vanaf medio jaren '50 begon Kresse kleurenillustraties te maken voor bladen als Panorama en Revue. Meestal waren dat grote prenten die over twee pagina's werden afgedrukt.

In de jaren '60 stond televisie nog in de kinderschoenen. Het blad Revue wilde in 1961 zijn lezers uitleggen hoe een uitzending tot stand kwam en vroeg Kresse voor nummer 32 deze taak op zich te nemen. Voor dat doel schilderde hij deze grote illustratie die in meer dan een dozijn scènes de werking van een studio in beeld brengt, wat een gedetailleerde, amusante plaat opleverde. Zelfs Kresse is er in terug te vinden.

Deze grote illustratie van 49 x 72 cm is geschilderd in gouache op karton en is in zeer goede staat. Illustraties uit Revue, zeker op dit formaat, worden zelden aangeboden.

Pièce de musée.

Wordt zéér goed verpakt en verzekerd verzonden.

Kavelgegevens
Object
Originele tekening(en)
Aantal items
1
Serie
Kresse, Hans G.
Reeksnummer
- Grote Originele illustratie - Een studie van een televisiestudio
Titel
Geschilderd in gouache op karton - Gepubliceerd in Revue
Jaar oudste item
1961
Staat
Zeer Goed
Tekenaar
Hans G. Kresse - Formaat: 49 x 72 cm.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen