Charles Joachim Colbert - Les Oeuvres de messire Charles Joachim Colbert, evesque de Montpellier. - 1740

Omschrijving
Charles Joachim Colbert - Les Oeuvres de messire Charles Joachim Colbert, evesque de Montpellier. - 1740
Biografie, Boekbanden, Geïllustreerd, Geschiedenis, Religie - Aantal: 3 - Anders - zie de beschrijving - Boek

Charles Joachim Colbert : Les Oeuvres de messire Charles Joachim Colbert, evesque de Montpellier. A Cologne, Aux Depens de la Compagnie, 1740. 3 delen in groot 4o: (XC met portret)818(1), (2)892, (4)985(1)p. Origineel leder met 4 ribben. Banden rijk bestempeld met goud met enige kleine beschadigingen. Redelijk mooi en schoon papier. Marmeren schutbladen. Met voorin een stempel van een oude bibliotheek.

** Charles-Joachim Colbert de Croissy, geboren op 11 juni 1667 in Parijs en overleden op 8 april 1738, is een Franse bisschop. Charles-Joachim Colbert de Croissy is de tweede zoon van Charles Colbert de Croissy, Marquis de Croissy, Intendant van de Elzas, Ambassadeur in Londen, Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Staatssecretaris, en van zijn vrouw, Marguerite Béraud. Hij is de neef van Jean-Baptiste Colbert. Zijn geboorte wordt gevolgd door die van vijf broers en zussen. Tot priester gewijd op 22 december 1691, algemeen vertegenwoordiger van de geestelijkheid van Frankrijk in 1693, werd hij vanaf 1 november of 2 november 1696 benoemd door Lodewijk XIV1 en bevestigd tot bisschop van Montpellier op 14 januari 1697. Hij liet de Catechismus van Montpellier schrijven door de vader François-Aimé Pouget. Hij toont zich een fervent jansenist. Zijn geschriften worden in Rome veroordeeld. Hij heeft scherpe kritiek op baron Bonnier de La Mosson die samenwoont met een danseres van de Opera. De laatste zal lange tijd zwijgen voordat hij de prelaat weer op zijn plaats zet. Hij werd medeoprichter van de Koninklijke Academie van Wetenschappen van Montpellier in 1706. Het mandaat dat hij schreef over het beroep deed hij samen met de bisschoppen van Mirepoix, Pierre de La Broue; van Senez, Jean Soanen; en van Boulogne, Pierre de Langle, op de toekomstige Algemene Raad van Embrun in 1727 van de Grondwet van de Heilige Vader Paus Clemens XI, wordt in 1717 in Parijs uitgegeven door François Babuty onder het teken van Saint-Chrysostome, rue Saint-Jacques Hij is een van de roepende bisschoppen van 20 maart 1717 die op 6 april 1717 met het privilege van de koning de Grondwet van de Unigenitus-stier heeft gezien. Op 1 juni 1711 zal Henri de Barbeyrac hem een ​​eerbetoon brengen.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
3
Onderwerp
Biografie, Boekbanden, Geïllustreerd, Geschiedenis, Religie
Auteur/ Illustrator
Charles Joachim Colbert
Boektitel
Les Oeuvres de messire Charles Joachim Colbert, evesque de Montpellier.
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1740
Druk
Eerste druk
Taal
Frans
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
A Cologne, Aux Depens de la Compagnie, 1740.
Band
Leder
Extra's
Anders - zie de beschrijving
Aantal pagina‘s.
2793
Afmetingen
27,5×20,5 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen