Joe Tilson - Arnoldo Mondadori Editore - Relief object - Spiral

Omschrijving
Joe Tilson - Arnoldo Mondadori Editore - Relief object - Spiral
Italië - Hout

In een goede staat een prachtig staande houten reliëf uit de jaren '80 van de Engelse pop-artschilder, beeldhouwer en prentmaker Joe Tilson (1928).

Het houten reliëf zit in een houten box welke wordt begeleid door een papieren bijlage die uitleg geeft over de vier vinyl langspeelplaten "Degli snaarinstrumenten" met een tekst van Gillo Dorfles en William Weaver en de Deutsche Grammophon.
 
Uitgegeven door Arnoldo Mondadori Editore, Advertising Division uit Milaan Italië.
De houten geschenkbox is een limited edition en geproduceerd door Mondadori voor de Kerst van 1983 voor zijn belangrijkste grote klanten.

Afmetingen:
Houten box - Hoogte 33 cm x Breedte 33 cm x Diepte 3,5 cm.
Houten reliëf - Hoogte 30 cm x Breedte 24 cm x Diepte 1 cm.
Houten sokkel - Hoogte 1 cm x Lengte 30 cm x Diepte 6 cm.

Achtergrondinformatie:
Joseph Charles Tilson RA (1928) is een Engelse popart schilder, beeldhouwer en graficus. In de jaren zestig werd Tilson een van de leidende figuren in verband met de Britse popart beweging.

Tilson maakte gebruik van zijn eerdere ervaring als timmerman en meubelmaker en produceerde houten reliëfs en constructies, maar ook prints en schilderijen. Als student aan de RCA Tilson verbonden aan Frank Auerbach, Leon Kossoff, R. B. Kitaj, Peter Blake, Allen Jones, Patrick Caulfield en David Hockney. Tilson woont en werkt in Londen en Italië. Bron: Wikipedia.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Kavelgegevens
Object
Relief object
Materiaal
Hout
Ontwerper / Kunstenaar
Joe Tilson
Fabrikant / Merk
Arnoldo Mondadori Editore
Model / Naam
Spiral
Land van herkomst
Italië
Afmetingen
33×33×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen