Joop Jordans - Zonder Titel

Omschrijving
Joop Jordans - Zonder Titel
Gemengde techniek - Naam op label + Tentoonstelling kaart - Unica - 2015

In een goede staat, een uniek gekleurd houten object van de Nederlandse kunstenaar Joop Jordans (1930). Wij kochten dit kunstwerk aan in 2015. Het kunstobject is gemaakt in primaire kleuren zoals de Nederlandse kunstschilder Piet Mondriaan het ook gebruikte in zijn schilderijen.

Afmetingen: Hoogte 47 cm x Breedte 24 cm x Diepte 6 cm.

Achtergrondinformatie:
Joop Jordans (1930) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, afdeling reclame ontwerpen in de periode 1948-1956. Hij was werkzaam geweest als etaleur en decorateur.

Als schilder werkt Jordans met acrylverf op doek, paneel, papier en hout. Tevens gebruikt hij plamuur- en paletmessen om de verf aan te brengen. De huid van het schilderij speelt daarbij een belangrijke rol en is mede bepalend voor de uitdrukking van het schilderij. Als reactie op de heersende oppervlakkigheid blijft hij zoeken naar de verborgen schoonheid. Een schoonheid die niet direct voor de hand ligt, maar die hij langzaam ontdekt, die als het ware verworven moet worden. Het is het verschil tussen kijken en zien.

Naast vele tentoonstellingen is ook werk van Jordans aangekocht door de ministeries van VROM en Buitenlandse zaken en gemeenten Den Haag, Voorschoten, Rotterdam en Voorburg.

Notitie:
- Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals de gebruikelijke gebruikssporen.
- Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel, de exacte staat van het object.
- U koopt het artikel in de staat zoals aangegeven op de foto's.
- Als u na uw aankoop problemen ondervindt, neem dan altijd eerst contact op met de verkoper voordat u een negatieve feedback plaatst, zodat de verkoper samen met u een oplossing kan vinden. Samen komen wij er altijd uit.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Beeld
Kunstenaar
Joop Jordans
Titel van kunstwerk
Zonder Titel
Periode
2010-heden
Jaar
2015
Techniek
Gemengde techniek
Signatuur
Naam op label + Tentoonstelling kaart
Editie
Unica
Staat
In goede staat
Totale afmetingen
47×24×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen