Valery Shishkin (1961) - Hyperrealistisch stilleven met fruit (druiven, pruimen, appel) met waterdruppels en kan op tafel

Omschrijving
Valery Shishkin (1961) - Hyperrealistisch stilleven met fruit (druiven, pruimen, appel) met waterdruppels en kan op tafel
Olieverf op doek - Handgesigneerd - Onbekend

Hyperrealistisch stilleven met fruit (druiven, pruimen, appel) met waterdruppels en kan op tafel van Valery Shishkin (1961)

Materiaal: Olieverf op doek
Afmetingen: 40x60 cm
Afmetingen met lijst: 45x65 cm

Wordt zorgvuldig verpakt en verzekerd verstuurd.

Valery Shishkin (1961), is een van de beste figuratieve kunstenaars in Rusland. Hij komt uit een zeer beroemde kunstenaarsfamilie die de realistische kunstscène in Rusland al meer dan 100 jaar domineert.

De schilderijen van zijn overgrootvader Ivan Iwanowitsch Schischkin hangen nog steeds in alle belangrijke Russische musea en grote galerijen.

Valery’s werken weerspiegelen zijn grote liefde voor Renaissance-schilderijen en tegelijkertijd een sterk verlangen naar expressieve autonomie en harmonie.

De originaliteit van zijn visie komt tot uiting in de overvloed aan motieven, de kwaliteit van zijn clair-obscur stemming en
het dramatische lichteffect op de figuren en objecten in zijn schilderijen. Zijn schilderijen zijn typisch Russisch: altijd een beetje melancholisch, maar ook optimistisch, sensueel, kleurrijk en overspoeld met licht.

Hij studeerde af aan het Ural College of Applied Arts en de Russian State Pedagogical University. A.I. Herzen. Lid van de Unie van Russische kunstenaars sinds 1997. Gedurende vele jaren werkte hij in het kunstfonds van de Union of Artists of the USSR, nam hij actief deel aan verschillende tentoonstellingen in St. Petersburg, Moskou, Kazan, andere Russische steden en in het buitenland. De werken van de auteur zijn in privécollecties in Rusland, de VS, Duitsland, Groot-Brittannië, Japan en andere landen.

Kavelgegevens
Object
Schilderij
Kunstenaar
Valery Shishkin (1961)
Titel van kunstwerk
Hyperrealistisch stilleven met fruit (druiven, pruimen, appel) met waterdruppels en kan op tafel
Periode
2000-2009
Jaar
Onbekend
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Handgesigneerd
Staat
In uitstekende staat
Totale afmetingen
45×65×4 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen