A.W. Nieuwenhuis - Quer durch Borneo - 1904/1907

Omschrijving
A.W. Nieuwenhuis - Quer durch Borneo - 1904/1907
Fotografie, Geïllustreerd, Koloniale geschiedenis, Reizen, Topografie - Aantal: 2

A.W. Nieuwenhuis - Quer durch Borneo. Ergebnisse seine Reisen in den Jahren 1894, 1896-97 und 1898-1900 - 1904
Door dr. A. W. Nieuwenhuis en dr. M. Nieuwenhuis-Von Üxküllr-Güldenbandt, (Aan de Duitse tekst heeft dr. F. Schwend uit Stuttgart een belangrijke bijdrage geleverd. )

Deel 1: xv, 493 en (1); met 97 zw/w afbeeldingen en 2 kaarten. Deel 2: xiii, 557 en (1) pp met 94 platen, zowel zw/w als gekleurd. De platen zijn lichtdrukken vervaardigd door Emrik & Binger te Haarlem.
Originele linnen band. De voorkant heeft de siermotieven van een Dajakse vrouwenrok, de achterkant en de rug een manlijk tattoo-motief.

Deel 1 behandelt verslag van de reis van Pontianak naar Samarinda (eerder in het Nederlands verschenen) en beschrijft de Bahau aan de Kapua en de Mahakam. Deel 2 de expeditie naar de Kenja in het stamland van de Bahau, de industrie, de handel, de huizenbouw en de monumentale en ornamentale kunstvormen van deze stammen.

Anton Willem Nieuwenhuis(1864 – 1953) was een Nederlands arts, etnoloog en expeditieleider die in de jaren 1890 als KNIL-arts onderzoek heeft gedaan op Borneo. Ook deed hij onderzoek naar de verschillende bevolkingsgroepen van de Dajaks. Later was hij hoogleraar en rector aan de Universiteit Leiden.

Zeldzaam standaardwerk over de etnografie der Dajaks op Borneo, zeer gezocht vanwege de afbeeldingen van authentieke Dajak tatoeage-motieven en de vintage lichtdrukken van EMRIK & BINGER te Haarlem.Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
2
Onderwerp
Fotografie, Geïllustreerd, Koloniale geschiedenis, Reizen, Topografie
Auteur/ Illustrator
A.W. Nieuwenhuis
Boektitel
Quer durch Borneo
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1904
Publicatie jaar jongste item
1907
Druk
Eerste druk in dit formaat
Taal
Duits
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Buchhandlung und Druckerei vormals E.J. Brill, Leiden
Band
Harde kaft
Aantal pagina‘s.
1050
Afmetingen
28×19 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen