Harry Mulisch - De Zegelbewaarders [Dummy, nooit gepubliceerd] - 1965

Omschrijving
Harry Mulisch - De Zegelbewaarders [Dummy, nooit gepubliceerd] - 1965
Literatuur - Aantal: 1 - Beperkte oplage - Boek

De Zegelbewaarders, Amsterdam 1965. Uitgeverij De Bezige Bij. Dummy met 16 pagina’s tekst. Boektitel en tekst later nooit meer gepubliceerd. Uiterst zeldzaam stuk literaire geschiedenis.

Zéér zeldzame nooit verschenen boektitel van Harry Mulisch. De Zegelbewaarders. Alleen uitgegeven als dummy met 16 pagina’s tekst. Deze tekst verscheen niet meer in de veel later uitgegeven titel die hieruit voortvloeide “De Verteller”. In de periode na het verschijnen van “Het Stenen Bruidsbed “ kwam het schrijverschap van Mulisch in een impasse, althans voor wat betreft het schrijven van romans. Deze dummy is daar het tastbare bewijs van. Met veel moeite kon de schrijver er 5 jaar later de roman “De Verteller “ uit destilleren, een roman die slecht ontvangen werd door de recensenten. De impasse waarin het schrijven van romans verkeerde, duurde voort tot het verschijnen van de korte roman “Twee Vrouwen” in 1975. Het succes van deze roman bracht voor Mulisch zekerheid in zijn bestaan. Later werd dat nog eens extra veilig gesteld met de verschijning van “De Aanslag” in 1982. Derhalve is het aangeboden werk een literair curiosum van de eerste orde. Het is de getuigenis van een schrijver die worstelt met de clichématige writers block.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Literatuur
Auteur/ Illustrator
Harry Mulisch
Boektitel
De Zegelbewaarders [Dummy, nooit gepubliceerd]
Staat
Fraai
Publicatiejaar oudste item
1965
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
De Bezige Bij
Band
Zachte kaft
Extra's
Beperkte oplage
Aantal pagina‘s.
16
Afmetingen
20×12,5 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen