Gesigneerd; Gerard Kornelis van het Reve - Veertien etsen van Frans Lodewijk Pannekoek [met opdracht van Gerard Reve aan Ludo Pieters] - 1967

Omschrijving
Gesigneerd; Gerard Kornelis van het Reve - Veertien etsen van Frans Lodewijk Pannekoek [met opdracht van Gerard Reve aan Ludo Pieters] - 1967
Literatuur - Aantal: 1 - Gesigneerd door auteur - Boek

Eerste druk met 14 ingeplakte etsen en met opdracht van Gerard Reve aan Ludo Pieters.

Gerard Kornelis van het Reve - Veertien etsen van Frans Lodewijk Pannekoek voor arbeiders verklaard - Amsterdam : Thomas Rap, 1967 - 60 pp. - blauwe linnen band.

Conditie: goed. Boek is wat vlekkerig op de sneden. Verder in normale antiquarische staat.

Met opdracht uit 1967 van Gerard Reve aan Ludo Pieters en zijn vrouw Berthe Bakhuizen van den Brink:

"Voor Ludo & Berthe Pieters, met liefste wensen. In de herfst van een onzinnig & rampzalig leven. Rhoon, Kerstmis 1967. Gerard K. van het Reve".

Ludo Pieters (Rotterdam, 9 mei 1921 - Rhoon, 30 oktober 2008) was een Rotterdamse ondernemer, dichter, schrijver, mecenas, en openbaar bestuurder, ook wel bekend als "de rode havenbaron". Hij genoot ook enige bekendheid als vriend en beschermer van Gerard Reve.

Pieters had vanaf begin jaren 1960 tot zijn dood een vriendschappelijke relatie onderhouden met Gerard Reve, weliswaar met de nodige ups en downs. In de beginjaren was Reve regelmatig op bezoek in de riante villa "Voorbij de Wegen" van Pieters in Rhoon, die voor Reve fungeerde als een veilige haven. In de opvolgende decennia bleven ze ook corresponderen.

Een eerste deel van Reve's correspondentie aan Pieters werd in 1987 gepubliceerd door Van Oorschot als Brieven aan Ludo P. 1962-1980.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Literatuur
Auteur/ Illustrator
Gesigneerd; Gerard Kornelis van het Reve
Boektitel
Veertien etsen van Frans Lodewijk Pannekoek [met opdracht van Gerard Reve aan Ludo Pieters]
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1967
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Thomas Rap
Band
Harde kaft
Extra's
Gesigneerd door auteur
Aantal pagina‘s.
60
Afmetingen
19,5×27,5 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen