Jan Wolkers - Handgeschreven ansichtkaart aan Kees Lekkerkerker - 1976

Omschrijving
Jan Wolkers - Handgeschreven ansichtkaart aan Kees Lekkerkerker - 1976
Biografie, Handschriften - Aantal: 1 - Gesigneerd door auteur - Handtekening letter gesigneerd (ALS)

Ansichtkaart van Jan en Karina Wolkers aan Kees Lekkerkerker, datum poststempel 25 maart 1976. Wolkers schrijft vanuit Parijs waar zojuist de Franse vertaling van Turks Fruit is verschenen. Onder de titel 'Les Délices de Turquie' verscheen die vertaling in 1976 bij de Parijse uitgeverij Pierre Belfond. Wolkers schrijft overigens abusievelijk
'Turques' in plaats van 'Turquie'.

Kees Lekkerkerker (1910 – 2006) was een Nederlands letterkundige, tekstbezorger en bibliograaf. Hij is vooral bekend geworden vanwege de tekstbezorging van het werk van Slauerhoff, maar hij heeft ook jarenlang de drukproeven van het werk van Jan Wolkers gecorrigeerd.

Bijgevoegd:
Menno Voskuil, Lagere aap. Het leven van Kees Lekkerkerker. Den Haag, antiquariaat Fokas Holthuis, 2014. Ingenaaid met flappen. 96 p. Rijk geïllustreerd. Vormgeving Piet Gerards Ontwerpers. 1e druk.
* Een lagere aap, zo noemde Kees Lekkerkerker zichzelf graag, een harde werker te midden van de hogere apen. Hij wijdde zijn leven aan de schone letteren, niet als schrijver maar als tekstbezorger. Dankzij zijn inspanningen verschenen de verzamelde werken van J. Slauerhoff, Jacob Israël de Haan en Ed. Hoornik. Lagere apen vormen zelden het onderwerp van een biografie, maar Kees Lekkerkerker is terecht een uitzondering. In zijn leven komt haast de hele Nederlandse literatuurgeschiedenis van de twintigste eeuw samen: van Jan Greshoff tot Jan Wolkers en van Menno ter Braak tot Arnon Grunberg. In deze uitgave is de ansichtkaart van Wolkers afgebeeld op pagina 81.

Kavelgegevens
Object
Handtekening letter gesigneerd (ALS)
Aantal boeken
1
Onderwerp
Biografie, Handschriften
Auteur/ Illustrator
Jan Wolkers
Boektitel
Handgeschreven ansichtkaart aan Kees Lekkerkerker
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1976
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Extra's
Gesigneerd door auteur
Aantal pagina‘s.
1
Afmetingen
10,5×15 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen