Frans Coenen / F. Hart Nibbrig - In duisternis - 1903

Omschrijving
Frans Coenen / F. Hart Nibbrig - In duisternis - 1903
Boekbanden, Literatuur - Aantal: 1 - Boek

z.j. (1903), 1e druk, gebonden linnen. BANDONTWERP F. HART NIBBRIG. Goed exemplaar, band iets gesleten. Exlibris en naam in pen op schutblad.

Frans Coenen (jr.) (Amsterdam, 24 april 1866 – aldaar, 23 juni 1936) was een Nederlandse naturalistische schrijver, essayist, literatuurcriticus en museumconservator.
De naturalistische romans en novellen die hij in de jaren 1892 - 1905 publiceerde, getuigen van een sombere geest wiens personages gevoelens hebben van verveling en doodsverlangen. Titels als Verveling, Een zwakke, Bleeke levens en In duisternis spreken in dit opzicht boekdelen.

Ferdinand Hart Nibbrig (Amsterdam, 5 april 1866 - Laren, 12 oktober 1915) was een Nederlands schilder en theosoof. Hij was een van de kunstenaars die het luminisme in Nederland introduceerden.
In zijn eerste jaren als schilder werkte Hart Nibbrig vooral in de impressionistische stijl van de Amsterdamse School, maar na een jaar in Parijs (1890), wendde hij zich onder invloed Vincent van Gogh en Georges Seurat tot het pointillisme. Hij was ook een van de schilders die het luminisme in Nederland introduceerden. Zijn werken kenmerken zich door veel licht en heldere kleuren. Hij woonde in Laren in het Gooi, maar werkte ook in andere plaatsen in Nederland, met name aan de kust, zoals Vlieland en het Zeeuwse Zoutelande. Hij maakte ook reizen naar Noord-Afrika en Duitsland.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Boekbanden, Literatuur
Auteur/ Illustrator
Frans Coenen / F. Hart Nibbrig
Boektitel
In duisternis
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1903
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Amsterdam, L.J. Veen
Band
Harde kaft
Aantal pagina‘s.
180
Afmetingen
21×16,5 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen