Onderdelen - Amerikaanse Dubbeltonige Brandweerhoorn (Chevrolet/International) - Hadley (?) - 1940-1950

Omschrijving
Onderdelen - Amerikaanse Dubbeltonige Brandweerhoorn (Chevrolet/International) - Hadley (?) - 1940-1950
1 items - 3: Goed - Zichtbare sporen van slijtage en leeftijd - 42×28×16 cm - Brons

Een Amerikaanse Brandweerhoorn, dubbeltonig, werkend op lucht. Deze hoorns werden meestal geplaatst op een Chevrolet of International brandweerwagen. Gemaakt rond 1945-1950 in Amerika.

Het merk staat er niet op maar volgens het brandweer-museum is het waarschijnlijk een Hadley Hoorn. Het serienummer staat er wel in; 707431

De hoorn is in prima staat, bestaat uit Brons, met twee hoorns van dikwandig rood en geel koper. De grote hoorn heeft een keer een reparatie gehad, enige butsen en krassen zijn aanwezig....

Ik heb de hoorn niet kunnen testen maar het binnenwerk ziet er prima uit. Het is dan ook meer een decoratief stuk maar zal wellicht op een oude brandweerwagen weer kunnen schitteren. Deze hoorns werden ook wel eens toegepast op sleepboten, vanwege het brons gingen deze hoorns niet kapot door (zee)water.

De hoorn weegt 4750 gram, exclusief de verpakking. Verzending via PostNL, verzekerd en te volgen. Ophalen in Nispen/Roosendaal kan ook.

Kavelgegevens
Type object
Onderdelen
Kwalificatie
Origineel/Officieel
Merk
Hadley (?)
Aantal items
1
Model/Titel
Amerikaanse Dubbeltonige Brandweerhoorn (Chevrolet/International)
Materiaal
Brons
Staat
3: Goed - Zichtbare sporen van slijtage en leeftijd
Bouwjaar
1940-1950
Afmetingen
42×28×16 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen