Franz Kafka - Erzählungen unf kleine Prosa + Beschreibung eines Kampfes - 1946

Omschrijving
Franz Kafka - Erzählungen unf kleine Prosa + Beschreibung eines Kampfes - 1946
Literatuur - Aantal: 2 - Stofomslag - Boek

Twee delen van de door Max Brod uitgegeven verzamelde werken van Franz Kafka met stofomslagen in nette staat!

1. Franz Kafka - Erzählungen und kleine Prosa - Gesammelte Schriften band I - New York, Schocken Books, 1946 - 287 pp. - bruine linnen band met stofomslag.

Conditie: goed. Stofomslag met lichte gebruikssporen, beschadigingen (zie foto's) maar voor deze kwetsbare stofomslagen van de editie uit 1946 in een zeer goede staat. Boek verder in goede staat.

2. Franz Kafka - Beschreibung eines Kampfes : Novellen, Skizzen, Aphorismen aus dem Nachlass - Gesammelte Schriften band V - New York, Schocken Books, 1946 - 336 pp. - bruine linnen band met stofomslag.

Conditie: goed. Stofomslag met lichte gebruikssporen, beschadigingen (zie foto's) maar voor deze kwetsbare stofomslagen van de editie uit 1946 in een zeer goede staat (nog beter dan het 1e boek). Boek verder in goede staat.

Franz Kafka (Praag, 3 juli 1883 – Kierling, 3 juni 1924) was een Duitstalige schrijver die wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw. Zijn werk kreeg vooral na zijn dood een grote invloed op de westerse literatuur.

Kafka is vooral bekend als schrijver van de romans Het proces en Het slot alsmede de novelle De Gedaanteverwisseling. Zijn werk lijkt zich te kenmerken door een nachtmerrieachtige, onheilspellende sfeer (als kafkaësk bekend geworden) waarin de bureaucratie en de onpersoonlijke maatschappij steeds meer greep krijgen op het individu. Kafka's oeuvre wordt wel gezien als symbool voor de ontwortelde mens in de moderne tijd.

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
2
Onderwerp
Literatuur
Auteur/ Illustrator
Franz Kafka
Boektitel
Erzählungen unf kleine Prosa + Beschreibung eines Kampfes
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1946
Druk
Eerste druk in dit formaat
Taal
Duits
Oorspronkelijke taal
Ja
Uitgever
Schocken Books
Band
Harde kaft
Extra's
Stofomslag
Aantal pagina‘s.
624
Afmetingen
19,5×12 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen