Peugeot - 404 Stationcar De Luxe Familiale 7 P. - 1963

Omschrijving
Peugeot - 404 Stationcar De Luxe Familiale 7 P. - 1963
Bevindt zich in: Nederland - met Nederlands kenteken - 104733 km - 4 - Redelijke conditie: Mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist.

UNIEK EXEMPLAAR ! PEUGEOT 404 STATIONCAR DE LUXE FAMILIALE 7 PERSONNES 1963 !

Peugeot boekte in de jaren 60 grote successen drie zitrijen was de Peugeot 404 Familiale ideaal voor grote gezinnen. De grote stationwagen met drie zitrijen bood plaats aan een zevenkoppig

De veilige rijeigenschappen en het comfort zijn te danken aan de relatief geavanceerde achteras: een cardanasbuis met geïntegreerde cardanas plus dwarsgeplaatste draagarmen vangen de bewegingen in de lengterichting op. In de dwarsrichting zorgt een Panhard-stang voor stabiliteit. De schroefveren zorgen alleen voor vering en hebben geen dragende functie. Je moet wel heel wild aan het vlak geplaatste stuurwiel trekken om de auto te laten uitbreken. De geluidsisolatie van de Peugeot fenomenaal was, was iedere 404-bestuurder vijftig jaar geleden vol lof over het uitstekende rijcomfort op lange ritten.

De 404 Familiale heeft als bijkomend voordeel zijn flexibiliteit. In een tijd waarin stationwagons vooral bedrijfsmatig werden gebruikt, verleidde Peugeot zijn klanten met een fraai design, vijf deuren en een extra achterbank.

Enkele details vallen op. De door Pininfarina getekende Peugeot verrast met enkele onconventionele ideeën. Zo zit de lichtschakelaar links van het stuur en de richtingaanwijzer rechts. De claxon heeft twee standen: druk zacht voor een beschaafde tuut of hard om een tweetonige hoorn te laten schallen. De bumpers & wieldeksels zijn gemaakt van roestvast staal.

Auto rijd en schakelt verder goed ! Exterieur lak op diverse plekje lichtjes aandacht nodig zie foto's ,

Auto documentatie compleet , actief origineel NL kenteken.

Zeven mensen vervoeren in een Peugeot 404 Familiale lijkt een goed idee, maar het kan verkeerd uitpakken. Dat hebben we geleerd van de Franse film Le coup du parapluie uit 1980. Een Peugeot 404 Familiale, volgepakt met badgasten en met een rubberboot op het dak, wordt beschoten door een sluipschutter. Vrees niet, het is een komische film! De kogel raakt de rubberboot en in de volgende scène ligt het leeggelopen, vormeloze vaartuig over de voor- en zijruiten van de Peugeot gedrapeerd. De chauffeur ziet niets meer, de auto raakt van de weg en rolt van een heuvel. Wat volgt, is een metershoge sprong over een straat en een winkel, die eindigt met een veilige landing op het strand.

Levering wereldwijd tegen gunstige tarieven !

Kavelgegevens
Merk
Peugeot
Model Type
404 Stationcar De Luxe Familiale 7 P.
Jaar
1963
Bevindt zich in
Nederland
Body stijl
Stationwagon
Afgelezen kilometerstand
104733 km
Registratiepapieren
met Nederlands kenteken
Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Paardenkracht
65
Cilinderinhoud
1618
Overeenkomende nummers
Ja
Overeenkomende kleuren
Ja
Serviceboekje/geschiedenis
Nee
Geldige APK
Nee
Chassisnummer
P404L4842241
Staat (lak en carrosserie)
4 - Redelijk: deuken, krassen en carrosseriepanelen die mogelijk moeten worden vervangen. Onderdelen kunnen stuk zijn en ontbreken.
Staat (interieur)
3 - Goed: vertoont normale sporen van gebruik en slijtage. Mogelijk moeten onderdelen worden gerepareerd of vervangen
Staat (chassis en onderkant)
4 - Redelijk: frame/chassis heeft misschien gerepareerde of niet-gerepareerde schade. Vertoont overmatige slijtage/roest en vereisd werkzaamheden of vervanging van onderdelen.
Conditie (mechanisch)
3 - Goed: mechanisch in orde. Mogelijk moeten onderdelen worden gerepareerd of vervangen worden.
Staat (Algemeen)
4 - Redelijke conditie: Mogelijk mechanische en cosmetische werkzaamheden vereist.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen