Holland EK 88 - Voetbal Europees kampioenschap - Ruud Gullit - Jersey(s)

Omschrijving
Holland EK 88 - Voetbal Europees kampioenschap - Ruud Gullit - Jersey(s)
Nieuw/als nieuw - Beperkte oplage, Ingelijst, Met certificaat van echtheid, Persoonlijk handgesigneerd

Ruud Gullit gesigneerd Nederland EK'88 shirt

Het EK'88 shirt is aan de achterkant op het rugnummer gesigneerd met een zilveren stift.

Ruud Gullit s een voormalig Nederlands profvoetballer. Hij won diverse grote prijzen, waaronder meermaals de Europacup I. Hij wordt algemeen erkend als een van de beste Nederlandse voetballers ooit en was onderdeel van de zogenaamde 'gouden generatie' die in 1988 Europees kampioen werd en waarvan hij aanvoerder was. De tweevoudig Wereldvoetballer van het jaar en eenmalig Europees voetballer van het jaar werd door oud-voetballer Pelé in maart 2004 vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 beste spelers.

In 1998 zette hij een punt achter zijn carrière en begon hij een loopbaan als trainer. Hij werkte als hoofdtrainer bij Newcastle United, Chelsea, Feyenoord, Los Angeles Galaxy, het Nederlands elftal onder 21 en Terek Grozny. Hij was ambassadeur van het HollandBelgium Bid.Van Basten, drievoudig Europees voetballer van het Jaar en tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. De voormalige aanvaller werd geroemd om zijn balvastheid, techniek, tactische klasse en manier van afronding. Hij maakte tijdens zijn actieve carrière als speler vooral furore bij Ajax en AC Milan. In Amsterdamse dienst won de spits onder meer drie landstitels en de Europacup II. In 1987 nam hij afscheid van het Nederlandse publiek en zette hij zijn loopbaan voort in Italië bij AC Milan. Daar speelde hij een rol bij het behalen van enkele grote prijzen, waaronder twee keer de Europacup I, twee wereldbekers en twee keer de UEFA Super Cup.


Word ingelijst geleverd in een deluxe frame en met het bijbehorende echtheidscertificaat.

#pastpresent80

Kavelgegevens
Object
Jersey(s)
Sport / evenement
Voetbal Europees kampioenschap
Team
Holland EK 88
Atleet
Ruud Gullit
Staat
Nieuw/als nieuw
Extra‘s
Beperkte oplage, Ingelijst, Met certificaat van echtheid, Persoonlijk handgesigneerd
Afmetingen
88×68×2 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen