Valery Shishkin (1961) - Stilleven met aardbeien en glazen schaaltje met waterdruppels

Omschrijving
Valery Shishkin (1961) - Stilleven met aardbeien en glazen schaaltje met waterdruppels
Olieverf op doek - Handgesigneerd - Onbekend

Stilleven met aardbeien en glazen schaaltje met waterdruppels van Valery Shishkin (1961)

Materiaal: Olieverf op doek
Afmetingen: 40x70 cm
Afmetingen met lijst: 45x75 cm
Conditie: het schilderij is gerepareerd door de kunstenaar zelf, aan de voorzijde niet zichtbaar, op de foto van de achterkant is de reparatie zichtbaar.

Wordt zorgvuldig verpakt en verzekerd verstuurd.

Valery Shishkin (1961), is een van de beste en bekendste figuratieve professionele kunstenaars uit Rusland. Hij komt uit een zeer beroemde kunstenaarsfamilie die de realistische kunstscène in Rusland al meer dan 100 jaar domineert. De schilderijen van zijn overgrootvader Ivan Iwanowitsch Schischkin hangen nog steeds in alle belangrijke grote Russische musea en grote galerijen.

Valery’s werken weerspiegelen zijn grote liefde voor Renaissance-schilderijen en tegelijkertijd een sterk verlangen naar expressieve autonomie en harmonie. De originaliteit van zijn visie komt tot uiting in de overvloed aan motieven, de kwaliteit van zijn clair-obscur stemming en het dramatische lichteffect op de figuren en objecten in zijn schilderijen. Zijn schilderijen zijn altijd een beetje melancholisch, maar ook optimistisch, sensueel, kleurrijk en overspoeld met licht.

Hij studeerde af aan het Ural College of Applied Arts en de Russian State Pedagogical University. A.I. Herzen. Lid van de Unie van Russische kunstenaars sinds 1997. Gedurende vele jaren werkte hij in het kunstfonds van de Union of Artists of the USSR, nam hij actief deel aan verschillende grote tentoonstellingen in St. Petersburg, Moskou maar ook in Japan, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Kavelgegevens
Object
Schilderij
Kunstenaar
Valery Shishkin (1961)
Titel van kunstwerk
Stilleven met aardbeien en glazen schaaltje met waterdruppels
Periode
2000-2009
Jaar
Onbekend
Techniek
Olieverf op doek
Handtekening
Handgesigneerd
Staat
In goede staat
Totale afmetingen
45×75×4 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen