Naar Jef Lambeaux (1852 - 1908) - R. Debraz, Fondeur Bruxelles - Beeld, worstelaars (1) - Brons - Begin 20e eeuw

Omschrijving
Naar Jef Lambeaux (1852 - 1908) - R. Debraz, Fondeur Bruxelles - Beeld, worstelaars (1) - Brons - Begin 20e eeuw
België

Een grote, fraai gedetailleerde bronzen groep van 2 worstelende figuren naar model van de beroemde Belgische kunstenaar Jef Lambeaux, begin 20e eeuw.

Met signatuur "Jef Lambeaux van Antwerpen".
en gietersmerk "R. Debraz, Fondeur Bruxelles"
Normale ouderdoms- en leeftijdssporen. Mooie groene patina.
H 52 cm
L: 60 cm
ca. 20kg

Jef Lambeaux (Antwerpen, 14 januari 1852 - Brussel, 5 juni 1908) was een Belgisch beeldhouwer. Hij kon zich een wereld scheppen in de zin van Tijl Uilenspiegel vermengd met dionysische vreugde.
Lambeaux studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Hij sloot zich aan bij een groep jonge kunstenaars, onder leiding van Jan van Beers. Zij waren een beetje berucht voor hun excentriek gedrag, waaronder wandelingen in Antwerpen gekleed in historische kostuums. Zijn eerste werk "Oorlog" werd tentoongesteld in 1871. In Parijs maakte hij "De Bedelaar" en "De Kus" (1881), beschouwd als zijn meesterwerk. Bij een bezoek aan Italië, werd hij sterk geïmponeerd door de beeldhouwwerken van Giambologna. Hierdoor kreeg hij een grote voorkeur voor de effecten van kracht en beweging in de menselijke figuur.

In 1883 werd hij een der stichtende leden van de kunstenaarskring Les Vingt. De Brabofontein (1887) op de Grote Markt in Antwerpen, geïnspireerd op de bewegingseffecten in het werk van Giambologna, een soepelheid die reeds Art Nouveau anticipeert.

Kavelgegevens
Aantal items
1
Object
Beeld, worstelaars
Materiaal
Brons
Ontwerper / kunstenaar
Naar Jef Lambeaux (1852 - 1908)
Fabrikant/merk
R. Debraz, Fondeur Bruxelles
Geschatte periode
Begin 20e eeuw
Land van herkomst
België
Staat
In goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.
Afmetingen
52×0×60 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen