Albert Termote - ‘s Rijks Munt Utrecht - Erepenning - Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen Rotterdam

Omschrijving
Albert Termote - ‘s Rijks Munt Utrecht - Erepenning - Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen Rotterdam
Nederland - 1920-1949 - Brons

In een goede staat, een mooie bronzen Erepenning van Academie van Beeldende Kunst en Technische Wetenschappen, Rotterdam. De decoratie is aan een kant een gevleugeld paard (Pegasus) galopperend naar links, met eronder drie wapenschilden en een tandrad. De andere kant een tempelachtig bouwwerk met twee vrouwen als zuilen met daaronder een krans.

Gesigneerd "ATermote". Op de Erepenning staat in tweeregelig opschrift "ACADEMIE VAN BEELDENDE KUNSTEN / EN TECHNISCHE WETENSCHAPPEN / ROTTERDAM".

Deze Erepenning is op naam van: P.T. PONS 1944-1969. De ontwerper was de Belgisch/Nederlands beeldhouwer Albert Termote.

Erepenning zit nog in de originele doos van ‘s Rijks Munt Utrecht.

Afmetingen: Erepenning diameter 7,8 cm. Doos hoogte 2,3 cm x breedte 11,5 cm x diepte 11,5 cm.

Achtergrondinformatie:
Albert Termote (1887-1978) was een Belgisch/Nederlands beeldhouwer en studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Tijdens de eerste wereld oorlog studeerde hij aan de Rijksacademie te Amsterdam. Tot zijn grote opdrachten in de eerste jaren behoort onder andere in 1925 een gevelversiering voor het Philips gebouw in Eindhoven. Later het Radiomonument in Eindhoven. Veel musea hebben werk van Albert Termote zoals onder andere Kröller-Müller Museum Otterlo en Kunstmuseum Den Haag.

Notitie:
- Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals de gebruikelijke gebruikssporen.
- Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel, de exacte staat van het object.
- U koopt het artikel in de staat zoals aangegeven op de foto's en de formaten zoals aangegeven in de omschrijving.
- Onder voorbehoud van typefouten
- Als u na uw aankoop problemen ondervindt, neem dan altijd eerst contact op met de verkoper voordat u een negatieve feedback plaatst, zodat de verkoper samen met u een oplossing kan vinden. Samen komen wij er altijd uit.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Erepenning
Materiaal
Brons
Ontwerper / Kunstenaar
Albert Termote
Fabrikant / Merk
‘s Rijks Munt Utrecht
Model / Naam
Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen Rotterdam
Geschatte periode
1920-1949
Land van herkomst
Nederland
Staat
In goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.
Afmetingen
7,8×7,8×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen