H.V.H. [=van Heussen] - Oudheden en Gestichten van Rhynland - 1719

Omschrijving
H.V.H. [=van Heussen] - Oudheden en Gestichten van Rhynland - 1719
Topografie - Aantal: 1 - Boek

Volledige titel; Oudheden en Gestichten van Rhynland, En wel voornamentlijk van de Stad Leiden: of Beschrijving van de Kerken, Kloosters, en Godshuizen, [...] Uyt het Latijn vertaald En met aantekenignen opgehelderd door H.V.H.

Collatie; (56), 708, (18) pp.

Conditie; Originele lederen band in minder fraaie conditie. Leder is wat droog, hoeken beschadigd, rug beschadigd, scharnieren raken los. Aantekeningen met potlood in de marge. Inhoud gebruikelijke ouderdomskenmerken (vlekjes, iets beduimeld). In originele oude staat en compleet met alle 5 de uitslaande kopergravures.

¶ Belangrijk en bekend werk met name betreffende de geschiedenis van Leiden ook vanwege de lijst met burgemeesters en schepenen.
Daarnaast voor belang van de geschiedenis van het Rijnland en de Bollenstreek met informatie over plaatsen als Rijnsburg, Oegstgeest, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout.
Op de gravures; Pieterskerk, Pancraskerk [=Hooglandse kerk!], S. Mariae Lacus [=Mariënpoel Oegstgeest], Abbatia Reynsburgana [=Abdij Rijnsburg], Abbatia Leeuwenhorstana [=Leeuwenhorst, Noordwijkerhout].

Kavelgegevens
Object
Boek
Aantal boeken
1
Onderwerp
Topografie
Auteur/ Illustrator
H.V.H. [=van Heussen]
Boektitel
Oudheden en Gestichten van Rhynland
Staat
Goed
Publicatiejaar oudste item
1719
Druk
Eerste druk
Taal
Nederlands
Oorspronkelijke taal
Nee
Uitgever
Christiaan Vermey, Leiden
Band
Leder
Aantal pagina‘s.
782
Afmetingen
20×12 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen