Deense Art-Deco Sterling zilveren Poederdoos met Amber/Barnsteen inleg - .925 zilver - Harald Nielsen - Denemarken - Eerste helft 20e eeuw

Omschrijving
Deense Art-Deco Sterling zilveren Poederdoos met Amber/Barnsteen inleg - .925 zilver - Harald Nielsen - Denemarken - Eerste helft 20e eeuw
In goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom. - 78.3 g

Deense Art-Deco Sterling zilveren Poederdoos met Amber/Barnsteen inleg 1920/30.

Het betreft een zeer fraai vervaardigd vierkant vormige poederdoos waarschijnlijk gemaakt door:

Harald Nielsen (20 juli 1892-22 december 1977) was een Deense ontwerper van zilver voor Georg Jensen. De jongere broer van de derde vrouw van Georg Jensen, kwam op 17-jarige leeftijd bij het bedrijf als leerling van een jager, maar werd later een van de toonaangevende ontwerpers van het bedrijf in de jaren 1920 en 1930 en de naaste collega van Jensen.Een van zijn bekendste ontwerpen is het piramide-bestek patroon. Begin jaren vijftig leidde hij de leerlingschool van het bedrijf en in 1958 werd hij artistiek directeur.

Het zilverwerk is zeer fraai afgewerkt en de deksel met scharnier sluit geheel naadloos af. De deksel is ingelegd met een dik bolvormig stuk Amber. Aan de binnenkant zit een een fraai handgeslepen spiegeltje en het originele poederzeefje.

De bodem is gemerkt met 925S voor Deens Sterling Zilver en voorzien van meesterteken HN. De binnenkant is genummerd met het Romeinse cijfer Vlll/8.

Conditie: Het zilverwerk verkeert in zeer goede staat. Het amber inleg heeft in de hoek/hoeken een oneffenheid/beschadiging maar is daardoor niet minder mooi. (bekijk alle afbeeldingen)

Afmeting: 6,2 x 6,2 x 1,5cm

Gewicht: 78,3 gram

Dit item wordt zorgvuldig verpakt en aangetekend veronden.Kavelgegevens
Object
Deense Art-Deco Sterling zilveren Poederdoos met Amber/Barnsteen inleg
Materiaal
.925 zilver
Ontwerper / kunstenaar
Harald Nielsen
Geschatte periode
Eerste helft 20e eeuw
Land van herkomst
Denemarken
Staat
In goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.
Gewicht
78,3 g
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen