Dijkstra Lampen - Hanglamp, Plafondlamp

Omschrijving
Dijkstra Lampen - Hanglamp, Plafondlamp
Nederland - 1970-1979 - Aluminium, Kunststof, Perspex

In goedwerkende staat en in een goede vintage conditie, een prachtige perspex aluminium hanglamp met een trekkoord mechanisme uit de jaren 70 van fabrikant Dijkstra Lampen.

Noot: Enige krasjes en vlekjes op het perspex en aluminum.

Afmetingen: Hoogte in de kortste stand ca. 60 cm (incl. trekkoord mechanisme en plastic plafondkapje), langste stand ca. 110 cm. Lampenkap diameter 50 cm.

Lichtbron: E27 gloeilamp wordt niet meegeleverd bij deze kavel.

Achtergrondinformatie:
Dijkstra Lampen werd opgericht in 1922 door Fokke Dijkstra te Haarlem, en is één van de oudste Nederlandse lampenfabrieken van Nederland en maakte hoogwaardige verlichtingsarmaturen met een architectonische uitstraling.

Het bedrijf werd in 2011 verkocht aan Hala Nederland (opgericht in 1909) en in 2013 kocht de kleinzoon van Fokke Dijkstra de merknaam terug. Zo is Dijkstra Lampen vandaag de dag opnieuw een familiebedrijf. Bron: VDL.

NOOT:
- Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals de gebruikelijke gebruikssporen.
- Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel, de exacte staat van het object.
- U koopt het artikel in de staat zoals aangegeven op de foto's.
- Als u na uw aankoop problemen ondervindt, neem dan altijd eerst contact op met de verkoper voordat u een negatieve feedback plaatst, zodat de verkoper samen met u een oplossing kan vinden. Samen komen wij er altijd uit.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Kavelgegevens
Object
Hanglamp, Plafondlamp
Materiaal
Aluminium, Kunststof, Perspex
Fabrikant / Merk
Dijkstra Lampen
Geschatte periode
1970-1979
Land van herkomst
Nederland
Afmetingen
110×50×0 cm
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen