Geneeskunde; A.H. van der Boon Mesch - Nederlandsche apotheek - 1851

Omschrijving
Geneeskunde; A.H. van der Boon Mesch - Nederlandsche apotheek - 1851
Over Ingrediënten en bereidingswijzen van geneesmiddelen (in de negentiende eeuw)

A.H. van der Boon Mesch - Nederlandsche apotheek - 'sGravenhage, Algemeene Lands-drukkerij, 1851 - XXII,557,XXIV pag. - Gebonden in halfleer met geel-bruin gemarmerd papier op de platten

De conditie is over het algemeen redelijk: het boek is compleet. Er is een ex-libris verwijderd van het eerste schutblad. Het betreft hier een (proffesioneel) gebruikt exemplaar. Rond pagina 540 een chemische vlek in het papier. Het leer op de hoeken en de gemarmerde platten zijn behoorlijk gesleten.


In de 'Nederlandshe apotheek' wordt een grote hoeveelheid plantaardige, dierlijke en chemische ingrediënten beschreven voor het maken van medicijnen. Er is ruime aandacht voor de bereidingswijze. Er is een alphabetisch register van namen en synoniemen en een index met latijnse benamingen Met de uitklapkaart van 'medicinale gewigten'. 'Nederlandsche' is op de rug, door de binder gezet in gouden letters als 'Nederlansche'.

Verzending via Postnl met Track & Trace

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen