Poëzie; Adriaan Walraven Engelen - Roosjens: Verzameling van minnedichtjens, Aan jeugd en schoonheid geheiligd - 1832

Omschrijving
Poëzie; Adriaan Walraven Engelen - Roosjens: Verzameling van minnedichtjens, Aan jeugd en schoonheid geheiligd - 1832
Zeldzaam boekje vol losse en dartele lectuur over onschuldige genoegens, geschreven door een meester in de rechten die te Elburg op de beroemde kostschool heeft gezeten en daar in 1833 rector werd - Met titelvignet van Philippus Velijn

Adriaan Walraven Engelen - Roosjens, Verzameling van minnedichtjens, Aan jeugd en schoonheid geheiligd - Groningen, W. van Boekeren, 1832 - 1e druk - 160 pp. - Gekartonneerde band - 17,1 x 11,7 cm.

Conditie: Goed. Gebonden in een zwart bedrukt olijfgroen kartonnen uitgeversbandje. Op het voorplat een vignetje met Cupido die een pijl op de kijker richt. Een vignetje met twee tortelduifjes siert het achterplat. Op de rug staat: Minnedichtjens. Witte slijtplekken op de platten. Klein scheurtje op de rug. Binnenin fris.
Met titelvignet van Philippus Velijn.

Inhoud: 20 oorspronkelijke en nagevolgde erotische gedichten en twee lange fragmenten uit de Oberon van Wieland. De bundel is opgedragen aan alle lieve mooie meisjes en aan het slot staat een lang gedicht voor 's dichters eerste liefde Mina.

Adriaan Walraven Engelen (1804-1890) zat op kostschool in Elburg en studeerde rechten in Groningen. Van 1833 tot 1843 was hij rector van de Elburgse jongenskostschool waar hij in zijn jonge jaren was opgeleid. Dit was het Instituut voor Talen, Kunsten en Wetenschappen, dat door Van Kinsbergen is gesticht.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen