Tempel fragment - Bali - Indonesië

Omschrijving
Tempel fragment - Bali - Indonesië
Midden van de 20e eeuw - in redelijke staat

Houten reliëf van een Banaspatikop.
Balinese monsterkop met bolvormige ogen, dikke knobbelneus, opengesperde muil en slagtanden, uitstaande oren met bladvormige oorhangers. Uit de muil hangt een tong. Twee vleugels flankeren het hoofd. Op het hoofd is een versierde kroon. Het hoofd heeft golvende manen.
Banaspati Raja komt in heel Zuidoost Azië voor als de leeuwfiguur of -kop. Meestal wordt de figuur als een ornament boven ingangen van bijvoorbeeld tempels uitgebeeld om het kwaad buiten te sluiten.
Het reliëf is gesneden uit een harde houtsoort. Aan de achterzijde is goed te zien dat het fragment is afgezaagd en dat het stuk aan iets heeft vast gezeten. Middenboven en -onder zijn hiervoor twee uitsparingen gemaakt. Later is er een metalen ophanghaak aan bevestigd met drie schroeven.

Het relief heeft door droogte aan de achter- en bovenkant een paar barstjes. Links is de vleugeltop afgebroken, rechts is de vleugeltop gerestaureerd. De tong heeft een hele kleine beschadiging. Het fragment is mooi bruin gepatineerd.

Afmetingen: lengte is 67 cm, hoogte is 32 cm en dikte is rond de 10 cm. Het gewicht is 3000 gram.

Het object wordt aangetekend verstuurd.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen