Houten masker - Sepik gebied - Papua Nieuw-Guinea

Omschrijving
Houten masker - Sepik gebied - Papua Nieuw-Guinea
Rond 1960 - in redelijke staat

Siermasker dat opgehangen is geweest aan een kanoschild, een beeld of een stulpmasker.
Het uit hout gesneden masker is gekleurd met natuurlijke zwarte, witte en roodbruine pigmenten. Het masker stelt een gezicht van een mens voor. Het geprononceerde voorhoofd is versierd met in reliëf gesneden zwarte en witte zigzaglijnen. De ogen lopen schuin naar boven. Het rechter oog is voorzien van een kauri schelp. De schelp in het linkeroog is niet meer aanwezig. De neus is lang en heeft uitgesproken neusvleugels. In een gat in het neustussenschot is een versiering van plantaardige vezels gebracht. De mond is rood-bruin en loopt door in een rood-bruin met wit versierde kaak. Onder de mond is het masker in reliëf versierd. Door gaten in de rand van het masker zijn als versiering kwastjes van plantaardige vezels bevestigd. Bovenop het hoofd en aan de kaaklijn zijn zwarte gekrulde vezels aangebracht. Een deel van de baardharen is afgesleten.
De achterkant van het masker is plat en donker van kleur. Bovenaan is een haak uitgesneden, waaraan het masker opgehangen is geweest.

Afmetingen: lengte: 35 cm
breedte: 3,5 cm
gewicht is 242 gram

Het masker wordt zonder standaard aangetekend verstuurd.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen