Geschiedenis; Henrik van Wijn - Historische en Letterkundige avondstonden, ter ophelderinge van eenige Zeden der Nederlanderen - 1800

Omschrijving
Geschiedenis; Henrik van Wijn - Historische en Letterkundige avondstonden, ter ophelderinge van eenige Zeden der Nederlanderen - 1800
Onderwijs in het dagelijkse en culturele leven van onze middeleeuwse voorouders door Henrik van Wijn (1740-1831)

Henrik van Wijn - Historische en Letterkundige avondstonden, ter ophelderinge van eenige Zeden der Nederlanderen; Byzonderlyk in derzelver daaglyksch en huislyk leeven; en van den stand der Nederduitsche Dichtkunde, sedert de vroegste tyden, tot aan het begin der zestiende eeuwe. Doormengd met eene opgaave van, hier te Lande gevondene, maar nog niet beschreevene Romeinsche Overblyfzelen: enz. Uit oorspronglyke Stukken en de beste Schryvers, met bygevoegde Afbeeldingen, te saamengesteld - Amsterdam, Johannes Allart, 1800 - 1e druk - 2 boeken in 1 deel - VIII + 378 / IV + 202 pp. - Kartonnen uitgeversband - 21 x 13,6 cm.

Conditie: Rug wat sleets. Fris exemplaar.

Illustraties:
Typografische titelpagina. Het tweede boek bevat een uitslaande gegraveerde prent met afbeeldingen van Romeinse Oudheden gevonden op de lustplaats Arendsburg. Drie kopergravures met afbeeldingen van Nederlandse middeleeuwse klederdrachten van de 12de, 13de, 14de en 15de eeuw.

Sporen:
Aan de binnenkant van het voorste schutblad: een met hand en inkt getekend ex-libris uit omstreeks 1800 en een op blauw papier gedrukt ex-libris van N. van der Monde.

Inhoud:
Het werk gaat over het dagelijkse en culturele leven in de middeleeuwse lage landen en is verdeeld in 'avondstonden', 4 + 1 zittingen waarin Reinout met Volkhart en Aleide spreekt over de middeleeuwse geschiedenis van het vaderland.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen