King William III en Queen Mary van Engeland en Ierland op Lusthof 't Loo te Apeldoorn

Omschrijving
King William III en Queen Mary van Engeland en Ierland op Lusthof 't Loo te Apeldoorn
Aantrekkelijke en met de hand ingekleurde kopergravure uit een serie van 16, gegraveerd door Laurens Scherm

Laurens Scherm, Het groote Doolhof, (Amsterdam), C. Allard, (tussen 1702 en 1711).

inhoud: We staan in de tuin van Het Loo en kijken in westelijke richting de centrale laan in tussen de twee delen van de grote doolhof. Rechts tussen de bomen zien we een torentje van Het Oude Hof. De prent is gestoffeerd met een stuk of 25 wandelaars. Symmetrie en perspectief zetten twee figuren: Stadhouder Koning Willem III en koningin Mary, de trotse bezitters van de buitenplaats, centraal.

serie: Topografische prent uit een serie van 16; gegraveerd door Laurens Scherm. Uitgegeven onder de titel Neerlands Veldpracht, Of 't Lusthof gesticht door Z.B.M.Willem III op 't Loo, Met de voornaamste gezichten daarin begreepen, Carel Allard, Amsterdam.

sporen: Achter op met potlood in oud handschrift: Zorgvlied Scheveningen.

exemplaar: Strak langs de prentrand afgesneden. Oudtijds opgeplakt op dun papier om nu bijna onzichtbaar scheurtje in de wolkenlucht te verbergen. Scheurtje onderaan in het midden is gerestaureerd. Twee vage vegen van bruine waterverf zijn als een dakje boven en naast de centraal geplaatste vorsten William & Mary gezet. Rimpeltje in de wolkenpartij. De randjes zijn verguld.

afmetingen: afbeelding / afbeelding + onderschrift / prent 14,7 x 18,8 / 15,8 x 19,1 / 16,1 x 19,1 cm.

Kavelgegevens
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
of Inloggen