FC Knudde veiling
Vanaf donderdag 14 juni zal hier de FC Knudde veiling zichtbaar zijn
Bekijk de veiling
Over de veiling

Precies 25 jaar na de laatste FC Knudde albumuitgave, verscheen op 10/06/2018 bij uitgeverij Toonbeeld bv, het nieuwste (35e) stripalbum van het legendarische voetbalteam FC Knudde. Getiteld: 'Knudde naar ‘t WK!'.
Want Nederland mag dan wel niet naar het WK in Rusland gaan, Knudde wel...

De aanleiding voor dit nieuwe boek is dus het ontbreken van het Nederlands elftal op het WK van 2018 in Rusland. Op een wonderbaarlijke manier komt Knudde in Moskou terecht waarin zij openen tegen de Russen. Maar die wedstrijd loopt volledig anders af dan iedereen dacht.
Daardoor komen zij ook in aanraking met het grote geld. Bezwijken de spelers van FC Knudde onder alle verleidingen die de voetbalmakelaars bieden? Of blijven zij hun club wél trouw?

Samen met tekenaar Raymond Nicholson werkte Toon van Driel een half jaar aan Knudde naar ’t WK!, wat resulteerde in het beste album ooit. Het is het begin van een trilogie, waarin de gekte van de totaal op hol geslagen voetbalwereld in drie delen wordt afgeschminkt.
Met het sympathieke FC Knudde in de hoofdrol, waarvan de spelers het motto hanteren: ‘We kunnen maar één gehaktbal per dag eten.’

Nog tot en met 7 juli loopt bij Galerie-62 te Haarlem, een expositie van kunstwerken en originele tekeningen uit deze nieuwste strip van Toon van Driel.
http://www.galerie-62.nl/

Louis van Gaal en Willem van Hanegem waren aanwezig bij de presentatie van het album, te zien in de Show-nieuws reportage van SBS-6. Op de achtergrond hangen de originele schetspagina's.
https://www.show.nl/top-nieuws/2018/maak-kans-gesigneerd-exemplaar-knudde-naar-t-wk/

De veiling bestaat uit door Toon van Driel gesigneerde én genummerde albums + de originele schetspagina’s, tevens gesigneerd door Toon van Driel (in rode inkt).
Slechts de eerste 62 exemplaren van de eerste druk zijn genummerd en gesigneerd.
De totale oplage van de eerste druk is al uitverkocht.

Een gedeelte van de opbrengst van de kavels in deze veiling gaat integraal naar het goede doel; 'Spieren voor spieren' (voor kinderen met een spierziekte).
https://www.spierenvoorspieren.nl/"

De losse editie van het boek is te bestellen via: knuddegaatwel.nl