COVID-19 Veelgestelde vragen

Catawiki is nog altijd operationeel

We zijn er voor je in goede maar ook tijdens moeilijke tijden. Terwijl we door deze crisis gaan, willen we je geruststellen dat Catawiki het platform functionerend zal houden. Al onze werknemers werken nu op afstand om ervoor te zorgen dat onze gebruikers zo probleemloos mogelijk gebruik kunnen blijven maken van Catawiki.

Wees gerust dat we je gedurende dit hele proces zullen ondersteunen door:

  • Je op de hoogte te houden met regelmatige updates.
  • Ervoor te zorgen dat ons Customer Experience team voor je klaarstaat.
  • Dagelijks onze verkopers te blijven uitbetalen.
  • De betalingen van kopers veilig te houden totdat hun object wordt bezorgd.
  • Kopers en verkopers in staat te stellen gemakkelijk contact te houden.
  • Verkopers te helpen om over te stappen naar een grotendeels online bedrijf.
  • Ervoor te zorgen dat alle feedback die onze verkopers krijgen, eerlijk is.

Klik hier om de bedrijfsupdate van onze CEO, Ravi Vora, te lezen.

We hopen al je vragen te beantwoorden in de onderstaande veelgestelde vragen:

Veelgestelde vragen van verkopers

Als verkoper krijg je niet alleen op een persoonlijk niveau te maken met deze verontrustende situatie, maar maak je je misschien ook zorgen over je inkomen. Offline verkoop is misschien tot stilstand gekomen en wellicht ben je nu op een manier aan het verkopen die helemaal nieuw voor je is. Bij Catawiki staan we klaar om je door deze ongewone tijden te helpen.

Ja, dat kan. We zien momenteel recordbrekende aantallen bieders op Catawiki. Dit geeft aan dat mensen onze verkopers graag willen ondersteunen, vooral verkopers uit gebieden die zijn getroffen door het virus.

Deze situatie kan je zelfs de mogelijkheid bieden om meer online te gaan verkopen en we staan voor je klaar om je te helpen deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. We sturen je wekelijks een e-mail om je te laten weten naar welke categorieën veel vraag is, zodat je weet waar je mogelijk meer kunt verkopen dan je momenteel doet.

De volgende verzendbedrijven hebben service alert bulletins die kunnen helpen om op de hoogte te blijven: PostNL, Deutsche Post, LaPoste, Poste Italiane, UPS, DHL, Fedex, Colissimo, DPD, BPost, Correos de Espana, GLS, Royal Mail en Portugal CTT

In deze hectische tijden is het nog belangrijker dan normaal dat verkopers en kopers contact met elkaar hebben. We stellen je in staat om rechtstreeks met elkaar te praten via onze koper-verkoper chatfunctie. Dit helpt je om je kopers op de hoogte te houden van eventuele problemen of vertragingen die je kunt ondervinden bij het verzenden van je verkochte objecten. Goede communicatie zorgt voor vertrouwen waardoor kopers terugkeren naar het platform om opnieuw bij jou en collega-verkopers te kopen.

We zijn ons ervan bewust dat dit kan betekenen dat de verzending van verkochte objecten langer kan duren dan normaal. Daarom raden we je aan om duidelijk in de kavelbeschrijvingen aan te geven dat de verzending zal worden vertraagd en de koper op de hoogte te houden via onze koper-verkoper chatfunctie.

We zien dat mensen doorgaan met het zoeken en vinden van bijzondere objecten op Catawiki. Ze blijven bieden en betalen voor hun objecten. Daarom raden we je aan om objecten aan te blijven bieden en verkopen. Als je wacht met verkopen tot de verstoringen van de verzending zijn verholpen, loop je waarschijnlijk drie tot vier weken aan verkoop mis. Dit komt omdat het goedkeuren van kavels en het samenstellen van veilingen enige tijd duurt.

We blijven onze verkopers dagelijks uitbetalen. In de afgelopen 30 dagen hebben we een recordbedrag uitbetaald aan verkopers in al onze categorieën. Wanneer je op Catawiki verkoopt, kun je erop rekenen dat we je regelmatig uitbetalen. Dit blijft voor ons een topprioriteit.

Deze e-mails maken deel uit van een geautomatiseerd proces en het is helaas momenteel niet mogelijk om deze uit te schakelen. Daarom kun je gedurende deze periode deze automatische herinneringen zonder gevolgen negeren.

Omdat je geen controle hebt over de maatregelen die zijn genomen tegen het coronavirus, zullen we alle negatieve feedback met betrekking tot deze maatregelen verwijderen. Als je dergelijke feedback ontvangt, neem dan alsjeblieft contact met ons op.

Ja, je kunt jouw oldtimers en motorfietsen blijven indienen. Deze veilingen hebben een langere looptijd en we laten kopers weten dat de verzending of het ophalen kan worden vertraagd of verstoord. Totdat levering mogelijk is, wordt je betaling op een beveiligde rekening bewaard.

Veelgestelde vragen van kopers

Onze verkopers hebben meer dan ooit jouw steun nodig. Jouw bestellingen helpen hen het hoofd boven water te houden op een moment dat offline inkomstenstromen mogelijk tot stilstand zijn gekomen.

De verschillende gezondheidsorganisaties verzekeren ons dat er momenteel geen bewijs is dat je het coronavirus kunt oplopen via pakketten en brieven. Virussen zoals het coronavirus kunnen niet lang buiten het lichaam overleven.

Voor de meest actuele informatie over deze en andere vragen over het coronavirus kun je terecht bij de lokale gezondheidsorganisatie of bezoek de website van deWereldgezondheidsorganisatie

Je kunt met vertrouwen bieden en kopen, wetende dat je geld veilig is totdat het object wordt afgeleverd. Zodra de veiling is afgelopen, kun je onze koper-verkoper chatfunctie gebruiken om contact op te nemen met de verkoper, voor het geval er zich problemen of vertragingen voordoen bij de verzending. Onze Customer Experience teams staan voor je klaar als je vragen hebt.

Wees gerust, we hebben maatregelen genomen om je geld veilig te houden totdat je je pakket bij het postkantoor kunt ophalen.

Houd er rekening mee dat verzendbedrijven onder normale omstandigheden doorgaans pakketten terugsturen naar de afzender als ze niet binnen een bepaald tijdsbestek worden opgehaald. Daarom raden we ten zeerste aan om contact op te nemen met het verzendbedrijf om een ​​alternatieve oplossing te vinden of hen te vragen het pakket nog even vast te houden. De volgende verzendbedrijven hebben service alert bulletins die kunnen helpen om op de hoogte te blijven: PostNL, Deutsche Post, LaPoste, Poste Italiane, UPS, DHL, Fedex, Colissimo, DPD, BPost, Correos de Espana, GLS, Royal Mail en Portugal CTT

Zorg er ook voor dat je onze koper-verkoper chatfunctie gebruikt om contact te maken met de verkoper.

In deze situaties is het van groot belang dat koper en verkoper contact houden. Zo vind je samen de beste oplossing. Zorg ervoor dat je onze koper-verkoper chatfunctie gebruikt om contact op te nemen met de verkoper. Daarnaast staan onze Customer Experience teams voor je klaar als je nog vragen of opmerkingen hebt.

Alle verzendbedrijven hebben maatregelen getroffen om hun personeel te beschermen en ervoor te zorgen dat pakketten op de juiste adressen worden afgeleverd. Hoe ze dit precies doen, is afhankelijk van het bedrijf. In de meeste gevallen zal de bezorger om identificatie vragen en vervolgens namens jou ondertekenen met een unieke identificatie (zoals je paspoortnummer of achternaam).

Hoewel het transport inderdaad wat vertraging oploopt, doen veel professionele transportbedrijven nog steeds nationale en internationale bestemmingen aan. Een van onze experts helpt je graag bij het kiezen van het juiste transportbedrijf voor jou.

Wees gerust dat we maatregelen hebben genomen om je geld veilig te houden totdat het mogelijk is om transport of afhaling bij de verkoper te regelen. Tijdens dit hele proces is het belangrijk om contact te houden met de verkoper via onze koper-verkoper chatfunctie. . Door contact te houden, weten we zeker dat samen een passende oplossing voor je situatie zullen vinden.

Meer vragen?

Heb je nog meer vragen, bezoek dan ons Helpcentrum.

Helpcentrum