Koninklijke memorabilia blijken investeringen waard te zijn

De aankomende royal wedding van Prins Harry en Meghan Markle doet de markt in koninklijke memorabilia weer stijgen.

Met de bruiloft van Prins Harry en Meghan Markle in het vooruitzicht, komen er weer tal van memorabilia zoals gedenkborden, mokken, munten en andere souvenirs op de markt. Koningshuizen zijn voor velen fascinerend en haar memorabilia verkopen als warme broodjes. Sommige mensen kopen de objecten om te verzamelen, anderen kopen ze in de hoop dat de objecten na verloop van tijd meer waard zullen worden. De vraag is dus: zijn koninklijke memorabilia de moeite waard als investering of kunt u toch maar beter goud of aandelen kopen? Ger van Oers, koninklijke memorabilia-expert van het online veilingplatform Catawiki, adviseert u graag over dit onderwerp.

Aangezien er geen handelsmerk is voor koninklijke families, is iedereen vrij om objecten te produceren waarop leden van koningshuizen staan afgebeeld. Dit betekent dat veel objecten in grote aantallen worden geproduceerd, waardoor de meeste voorwerpen hoogstwaarschijnlijk geen waarde behouden. "Dat betekent niet dat alle hoop verloren is. Als u een bijzonder limited edition-object kunt bemachtigen, kunt u er zekerder van zijn dat deze in waarde zal stijgen", zegt Ger van Oers, de koninklijke memorabilia-expert van Catawiki. "En zoals met veel historische objecten geldt, hoe ouder het object, des te waardevoller het wordt. Vooral bij grote koninklijke evenementen, zoals het huwelijk van prins Harry, breidt de markt voor koninklijke memorabilia zich uit en is er veel interesse. Zolang de populariteit van het paar voortduurt, kunnen zeker de collectables in beperkte oplage in waarde stijgen.”

Investeringskansen

Van Oers vervolgt: "Als u op zoek bent naar een goede investering, kies dan voor persoonlijke voorwerpen - stukken die daadwerkelijk zijn aangeraakt of gebruikt door koninklijke familieleden - zoals handtekeningen, brieven, kledingstukken of historische voorwerpen. "De jurk die Kate Middleton droeg toen William haar voor het eerst zag, verkocht voor ongeveer € 89.700 in 2011. De fiets waarop Lady Diana niet meer mocht rijden voor haar bruiloft met Prins Charles, werd in februari 2018 geveild voor € 10.400. Een aantal andere opmerkelijke verkopen waren het ondergoed van Queen Victoria, dat in 2011 werden verkocht voor bijna € 11.000, en het ondergoed van koningin Elizabeth dat in een veiling in 2012 voor bijna € 12.000 werd verkocht.

Ook andere koningshuizen populair

Catawiki, de online veiling website voor bijzondere objecten, ziet het aanbod van bijzondere collectables van koningshuizen stijgen. "Elke week ontvangen we een enorm aanbod van Koninklijke memorabilia van verkopers voor onze veilingen. Het aanbod was zo groot dat we besloten er een terugkerende veiling van te maken." En niet alleen de Britse koninklijke familie is populair, ook de markt voor memorabilia van andere koninklijke families is enorm. Zo veilden we in 2018 een buste van Prinses Beatrix, voor € 2.150 en een tekening gemaakt door Koningin Wilhelmina, werd geveild voor € 4.200.

Dus, als u op zoek bent naar een geweldige koninklijke investering, raadt Catawiki u aan om zeldzame objecten, voorwerpen in beperkte oplage, persoonlijke spullen of zeldzame, vintage stukken te zoeken. Dergelijke koninklijke memorabilia kan door de jaren heen een goede investering blijken te zijn.


+++
EINDE PERSBERICHT


Over Catawiki

Catawiki, het online veilingplatform voor zeldzame en bijzondere objecten, organiseert wekelijkse veilingen in meer dan 30 categorieën, van kunst en antiek tot verzamelobjecten en luxegoederen. Alle veilingen worden samengesteld en gecureerd door interne experts. Met meer dan 50.000 bijzondere objecten per week zit er voor iedereen wel wat bij. Vind een bijzonder voorwerp en Catawiki zorgt voor de rest!

Voor meer informatie, kijk op: www.catawiki.nl

  • Afbeelding I: Prins Harry en Meghan Markle's officiële herdenkingskopje
  • Afbeelding II: Queen Victoria's ondergoed, verkocht in 2011 voor bijna €11,000

Bron afbeelding: Mirror