Catawiki bevordert groei in designcategorie door benoeming voormalig Christie’s manager

Amsterdam, 20 mei 2019 – Catawiki, het toonaangevende online platform voor unieke en zeldzame objecten, heeft Nicole Schraven (49) benoemd tot zijn nieuwe Design Category Manager. Het bedrijf hoopt hiermee zijn groei extra kracht bij te zetten. Met de benoeming van Schraven stimuleert Catawiki uitbreiding binnen de designmarkt, waar een van de grootste zakelijke groeikansen ligt voor het bedrijf. Catawiki veilt duizenden designobjecten per maand. Deze veilingen worden opgezet door experts om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van de objecten hoog is. Nicole Schraven is aan haar nieuwe taak begonnen op 24 april 2019.

Van Christie’s naar Catawiki – van offline naar online

De van origine Nederlandse Schraven heeft meer dan 25 jaar ervaring op de internationale kunstmarkt. Voordat ze aan haar nieuwe rol bij Catawiki begon, bekleedde Schraven bij Christie's verschillende managementfuncties. Hier werkte ze samen met musea en verzamelaars, was ze verantwoordelijk voor het aan- en verkopen van hoogwaardige collecties en was ze met haar uitgebreide kennis van de internationale markt de drijvende kracht achter de groei van het bedrijf. Haar expertise ligt op het gebied van Europese meubelen, klokken, sculpturen en kunstwerken uit alle periodes.

"Door de aard van mijn vorige baan heb ik de ontwikkelingen van Catawiki natuurlijk altijd goed in de gaten gehouden.” aldus Nicole Schraven. “Ik heb het bedrijf in de loop der jaren in een snel tempo zien groeien. Tegelijkertijd zag ik hoe traditionele veilinghuizen moeite hebben om terrein te winnen. Daarom geloof ik sterk in online verkoopplatformen en de vele deuren die deze internationaal openen. Ik zie het online platform van Catawiki als de toekomst voor de handel van kunst, verzamelobjecten en luxegoederen. Ik denk dat ik met mijn expertise en ervaring veel kan bijdragen aan de ambitie van Catawiki om de designcategorie uit te breiden. Bezoekers van de website kunnen dan een breder en kwalitatief hoogwaardig aanbod vinden en met een gerust hart hun favoriete objecten kopen bij Catawiki.”

Frederik De Beer, Chief Commercial Officer van Catawiki, zegt: “Het aanbod in Catawiki’s designcategorieën is sinds 2015 zeven keer zo groot geworden. Ik verheug me erop om met Nicole's unieke ervaring, trackrecord en netwerk onze gebruikers een nog beter en gevarieerder aanbod te kunnen bieden."

Volgens het Hiscox online kunsthandelsverslag (2018) groeide de online kunstmarkt in 2017 met 12%. Actieve online kopers kopen vaker en tegen hogere prijzen, aldus het rapport. Meer dan de helft (52%) van de respondenten in het onderzoek die in het jaar ervoor online had gekocht, gaf aan in de daaropvolgende 12 maanden meer kunst te gaan kopen.

Image