Veiling stripalbums Marc Sleen brengt ruim 30.000 euro op

Gisteravond heeft een online veiling met stripalbums en originele tekeningen van de 93-jarige Vlaamse striptekenaar Marc Sleen ruim 30.000 euro opgebracht. De veiling vond plaats bij online veilinghuis Catawiki. Volgens het veilinghuis was het topstuk van de veiling een originele cover van het Nero-album album 'De Kille Man Djaro'.  De door Marc Sleen getekende en gesigneerde cover bracht 3.600 euro op.  

Topstukken

Naast de originele cover waren er nog een aantal andere hoge opbrengsten. Zo wisselde het eerste verzamelalbum van 't Kapoentje, een kinderbijlage van de krant Het Volk, voor 3.400 euro van eigenaar. Dat was bijna twee keer zoveel als de verwachte opbrengst. Een zeldzame eerste druk van het Nero album 'Beo de verschrikkelijke' bracht 1.000 euro op en  een door Sleen gesigneerde uitgave van 'De avonturen van Van Zwam - Het geheim van Matsuoka', behaalde een opbrengst van ruim 800 euro.


Veilinghuis Catawiki was na afloop tevreden met de belangstelling voor de veiling. ''Uiteraard was er voor de Marc Sleen veel interesse vanuit België, maar ook vanuit Nederland werd er druk geboden. Sommige stukken behaalde twee tot zelfs wel drie keer de verwachte opbrengst. Met een opbrengst van 30.000 euro kunnen we spreken over een goed resultaat''.