Racefiets Fabian Cancellara onder de hamer

Fans van oud-wielrenner Fabian Cancellara kunnen deze week hun slag slaan bij online veilinghuis Catawiki. Daar wordt namelijk de Trek racefiets waarmee Cancellara vorig jaar tweede werd in zijn laatste Ronde van Vlaanderen geveild. De fiets wordt aangeboden door de persoon die de fiets vorig jaar na afloop van de Ronde van Vlaanderen won via een sms-actie met de Vlaamse sportzender Sporza. De verwachte opbrengst voor deze TREK Domane SLR ligt tussen de 4.000 en 8.500 euro.

Volgens Mark Borgman van Catawiki gaat het om een bijzondere fiets. ''Cancellara is één van de beste wielrenners ooit. Dat bevestigde hij vorig jaar maar weer eens toen hij in zijn allerlaatste wedstrijd nog even Olympisch goud won tijdens de tijdrit in Rio de Janeiro. De door Cancellare bereden fiets is nog helemaal in originele staat. Op de fiets in de veiling is zelfs het nummerplaatje van de wedstrijd nog bevestigd. Verder is het opvallend dat alle prestaties van Cancellara tijdens de Ronde van Vlaanderen in het kader van de fiets zijn gegraveerd. Hij won 'Vlaanderens Mooiste' maar liefst 3 keer''. 

Naast de vele successen van Fabian Cancellara, zal bij veel wielersupporters ook de opmerkelijke versnelling tijdens de Ronde van Vlaanderen in 2010 nog goed in het geheugen staan. Deze versnelling heeft meerdere malen geleid tot speculatie over het gebruik van een hulpmotor. ''De racefiets in de veiling heeft 100% zeker geen motortje en zal dus echt met fysieke kracht aangedreven moeten worden'. aldus Borgman. 

De veiling is inmiddels gestart en duurt tot en met vrijdag 3 februari en is te bekijken via www.catawiki.nl/cancellara

Contactgegevens

Larsvandenheuvel
Lars van den Heuvel
Persvoorlichter