2017-02-06

Racefiets Fabian Cancellara geveild voor 16.000 euro

Zwitser reed vorig jaar zijn laatste Ronde van Vlaanderen met deze TREK racefiets

Tijdens een online veiling bij veilinghuis Catawiki is afgelopen weekend de racefiets van oud-wielrenner Fabian Cancellara geveild voor meer dan 16.000 euro. Volgens Catawiki ging het om een bijzondere fiets. Op deze TREK racefiets reed de Zwitser vorig jaar namelijk zijn laatste Ronde van Vlaanderen, hij behaalde met die fiets de tweede plaats, achter Peter Sagan. Voorafgaand aan de veiling lag de geschatte waarden tussen de 4.000 en 8.500 euro, uiteindelijk ging de fiets voor het dubbele naar een nieuwe eigenaar. De racefiets was vorig jaar onderdeel van een winactie bij de Belgische sportzender Sporza. De persoon die de fiets toen won bracht het nu in voor de veiling. 

De fiets ziet er nog precies zo uit als het moment dat Cancellara er van af stapte. Zo is het originele startnummer nog op het frame bevestigd en staan de successen van Cancellara in de Ronde van Vlaanderen van de jaren 2010, 2011, 2013 en 2014 in het frame gegraveerd. 

Veel belangstelling
Mark Borgman van Catawiki over het bijzondere veilingobject: 'Cancellara is één van de beste wielrenners aller tijden. Voordat hij zijn carrière vorig jaar beëindigde, bevestigde hij dat opnieuw met Olympisch goud in de tijdrit in Rio de Janeiro. De belangstelling voor zijn fiets was dan ook groot, bieders vanuit heel Europa vochten hun eigen race om de nieuwe eigenaar te worden. Uiteindelijk is het hoogste bod gedaan door een Belgische wielerfan.'

De resultaten van de veiling zijn te bekijken via: www.catawiki.nl/cancellara 

Share

Contactpersoon

Mark Borgman
Persvoorlichter

m.borgman@catawiki.nl

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.