Maserati Dodi Al-Fayed onder de hamer

Maserati Dodi Al-Fayed onder de hamer 

190 pk in een sportief design met glinsterende groene lak, op veilingwebsite Catawiki gaat deze week een Maserati Merak 3000 uit 1973 onder de hamer. De supercar is een zeldzaam model uit de jaren 70 en Dodi Al-Fayed, de laatste levensgezel van prinses Diana, is een voormalig eigenaar van de Maserati. De verwachte opbrengst voor deze supercar ligt tussen de 175.000 en 230.000 euro.

Sander Houdel, classic car expert Catawiki, legt uit wat er zo speciaal is aan de auto: "Van de Maserati Merak 3000 zijn er totaal slechts 781 stuks geproduceerd. De kleur geeft dit model extra zeldzaamheid, omdat slechts een handvol van het model met deze speciale groene lak zijn geproduceerd. "


De Maserati is nog in de originele staat en heeft slechts 17.000 kilometer op de teller. De Egyptische autoverzamelaar Mohamed Al-Fayed: miljardair en vader van Dodi Al-Fayed, liet de de Maserati Merak op bestelling in de Italiaanse fabriek van Maserati bouwen in de zeldzame groene kleur. De auto ging vervolgens naar zijn zoon Dodi Al-Fayed en tot 2000 was de auto eigendom van de familie.

"De zeldzaamheid van het model, de goede conditie en natuurlijk de beroemde vorige eigenaar kunnen ervoor zorgen dat de waarde van de auto in de komende jaren blijft toenemen. Op dit moment ligt de verwachte opbrengst voor deze supercar tussen de 175.000 en 230.000 euro.’ aldus Sander Houdel. Het hoogste bod staat inmiddels op 99.999 euro.

De veiling is inmiddels gestart en duurt tot en met zondag 13 augustus en is te bekijken via www.catawiki.nl/maserati-merak


Contactgegevens

Larsvandenheuvel
Lars van den Heuvel
Persvoorlichter