Herman Van Rompuy veilt zichzelf

Wie eens een goed gesprek over de toekomst van België of Europa wil voeren kan deze week zijn slag slaan bij online veilinghuis Catawiki. Via de website kan namelijk worden meegeboden op een gastronomische lunch met niemand minder dan voormalig voorzitter van de Europese Raad en oud-premier van België Herman Van Rompuy. De hoogste bieder mag samen met de toppoliticus en zijn echtgenote Geertrui Windels uitgebreid tafelen in het prestigieuze tweesterrenrestaurant Vrijmoed in Gent. De opbrengst van de veiling gaat naar 'Children of Lima', een organisatie die zich inzet voor arme kinderen in de Peruviaanse hoofdstad. Wie geïnteresseerd is in de lunch zal volgens Catawiki wel diep in de buidel moeten tasten. De minimaal verwachte opbrengst voor de lunch is namelijk 1.000 euro.


Praten over van alles en nog wat
''Het is voor de winnaar van een veiling een unieke mogelijkheid om met Belgisch meest ervaren politicus te praten over van alles en nog wat. Over politiek, economie of misschien wel over RSC Anderlecht waar Van Rompuy al jaren supporter van is'', aldus Catawiki. Daarnaast ondersteunt de winnaar van de veiling het goede doel. Het geld van de veiling gaat rechtstreeks naar een organisatie die duurzame projecten opzet in de sloppenwijken van de Peruaanse hoofdstad Lima om kinderen meer veiligheid en ontwikkelingskansen te bieden. 

Naast de lunch met Van Rompuy worden er tijdens de veiling nog een aantal andere bijzondere objecten aangeboden. Zo verwachten de experts van Catawiki tevens een hoge opbrengst voor een door de selectie van Anderlecht gesigneerd shirt, een dinner met De Kreuners zanger Walter Grootaers en een paar gedragen en gesigneerde voetbalschoenen van Rode Duivel Eden Hazard.   


De veiling is inmiddels vanmiddag om 12.00 uur gestart en eindigt op 17 december. 
De veiling is te bezoeken via: www.catawiki.be/childrenoflima