Veiling​ ​voor​ ​Rondpunt​ ​vzw​ ​brengt​ ​20.232,50​ ​euro​ ​op

In het kader van de Warmste Week vroeg het departement Mobiliteit en Openbare Werken 32 kunstenaars een verwijderd verkeersbord om te vormen tot een uniek kunstwerk. Deze werken werden geveild op de veilingsite Catawiki ten voordele van Rondpunt vzw. De veiling bracht niet minder dan 20.232,50 euro op.

Rondpunt ijvert voor een goede opvang van alle verkeersslachtoffers in Vlaanderen. “De opbrengst van deze veiling gaat naar gelijkspel, daarbij helpen we jongeren in de revalidatie reeds bij het kiezen van een aangepaste sport en die zal hen helpen bij de latere integratie in de maatschappij”, aldus Paul Duré, Algemeen Coördinator en woordvoerder Rondpunt vzw.


Jan De Vliegher - ROOS


In totaal kon je bieden op meer dan 50 kunstwerken. Het werk van Jonas Geirnaert, GAL en Jamz deden het goed met een respectievelijke opbrengst van 2.6000 euro, 1.501 euro en 1.500 euro. Het omgevormde verkeersbord van Jeroom ging voor 3.700 euro onder de hamer en het werk van Jan De Vliegher bereikte een topbedrag van 4.100 euro. Bekijk de resultaten van de veiling hier catawiki.be/rondpunt.