De favoriete tribale sieraden van onze expert deze week

Bijzondere veilingen

Het Nagavolk is een overkoepelende term voor verschillende inheemse etnische groepen in het noordoosten van India en het noordwesten van Myanmar (Birma). De cultuur en tradities van deze inheemse groepen komen sterk met elkaar overeen. De Naga zijn de grootste etnische groep in de Indiase staat Nagaland. Ook zijn ze ruim vertegenwoordigd in Manipur en Arunachal Pradesh, en is er nog een kleine groep in Assam. Van 23 tot 29 juni, houdt Catawiki een speciale veiling met sieraden van de Naga. Dat betekent dat ook jij eigenaar kunt worden van tribale kunst. Lees verder als je wilt weten welke kunstvoorwerpen we op de veiling aanbieden.

Lees meer

Eerder in onze veiling: drie unieke fietsen met een bijzonder verhaal

Bijzondere veilingen

Omdat onze roots in Nederland liggen, een fietsland, lag het voor de hand een fietsenveiling te houden op Catawiki. Het werd een succes en daarom veranderde de themaveiling in een maandelijkse veiling, en een veiling die soms zelfs meerdere keren per maand plaatsvindt! Onze expert deelde het verhaal achter enkele zeer bijzondere fietsen die op zijn veiling zijn verkocht.

Lees meer

De geschiedenis en betekenis achter Venetiaanse maskers

Bijzondere veilingen

Venetië wordt om bekende redenen wel "de stad van maskers" genoemd. Uitgebreide Venetiaanse carnavalmaskers zijn zo algemeen erkend en gewaardeerd voor hun schoonheid en complexiteit, maar wist je dat er een geschiedenis en betekenis achter de verschillende soorten maskers schuil gaat? Onze experts hebben een speciale kostuums & maskers veiling samengesteld en zouden wat interessante geschiedenis met je willen delen om jouw winkelervaring te verbeteren. Blijf lezen om erachter te komen welke masker bij jou volgende kostuum bal past.

Lees meer

Waarom Tom Hanks typemachines verzamelt

Interviews

We leven in een hoog tempo, meer nog dan tachtig jaar geleden. Alles moet snel tegenwoordig, efficiëntie is een hoofdthema in onze samenleving. E-mail vervangt steeds meer de papieren brief. Woorden vloeien sneller dan ooit tevoren uit onze vingers en niet iedereen is daar even blij mee. Sommige mensen schrijven liever langzaam. Zo ook Tom Hanks - acteur, regisseur én verzamelaar van typemachines.

Lees meer

Tien dingen die je nog niet wist over Salvador Dalí

Overig

De man, de meester, de verwondering. Wie kent Salvador Dalí niet? Dalí is ongetwijfeld een van de meest exceptionele, extravagante kunstenaars uit de geschiedenis. Lees dit artikel om 10 dingen te ontdekken die je nog niet wist over Salvador Dalí.

Lees meer

Jeff Koons haalt kunst naar de nieuwe collectie van Louis Vuitton

Overig

Wat krijg je, als een van de meest high end modemerken samenwerkt met de grootmeester van hedendaagse kunst? Een serie leren handtassen en accessoires die geïnspireerd zijn door de beste oude meesters aller tijden. En dat is waarom Louis Vuitton en Jeff Koons een perfecte match zijn.

Lees meer

Een kijkje achter de schermen bij het luxe horlogemerk IWC

Overig

International Watch Company, afgekort tot IWC, werd in 1868 opgericht door de Amerikaanse horlogemaker Florentine Ariosto Jones en is gevestigd in Schaffhausen, Zwitserland. De mix van een Amerikaanse pioniersgeest en techniek met de traditionele basis van een Zwitserse horlogemaker, levert smaakvolle en nauwkeurige horloges van een hoge kwaliteit op. Lees verder om te weten te komen wat IWC onderscheidt van de concurrentie...

Lees meer

De grote impact van meteorenregen

Interviews

Ze lichten op aan de hemel als een vurige regen; een meteorenregen komt voor velen van ons nog het dichtst bij echt contact met de ruimte. Onze expert neemt ons mee op reis naar verschillende soorten inslagen van meteoren, de indrukwekkendste inslagplaatsen op aarde en een mogelijke connectie met de Bijbel.

Lees meer

Nu in de veiling: Nederlandse kunst en exclusief antiek

Bijzondere veilingen

De 17e en 18e eeuw in Europa waren een grote inspiratie voor veel ontwerpers en kunstenaars. Dat geldt ook voor de volgende verzameling kunst en antiek. De verzameling omvat een selectie schilderijen, klokken en schrijftafels die we op de veiling aanbieden. Deze veiling loopt af op 25 juni. Lees verder als je wilt weten wat zo uniek is aan deze exclusieve collectie en hoe je kunt bieden op deze stukken.

Lees meer

De geschiedenis van Rolls-Royce in tien interessante feitjes

Overig

Al meer dan een eeuw bouwt Rolls-Royce hoge kwaliteit auto's met een iconische en elitaire status. Oude modellen van Rolls-Royce zijn nog steeds zeer gewild en de meeste mensen zijn in staat een Rolls alleen aan het logo te herkennen. Hoe kreeg Rolls-Royce dit voor elkaar, vraag je je misschien af? Lees verder als je het fascinerende verhaal van Rolls-Royce wilt leren kennen via 10 interessante feiten!

Lees meer

De indrukwekkende verzameling voetbalshirts van Lionel Messi en anderen

Overig

F.C. Barcelona, de club van Lionel Messi, mag de kampioenswedstrijd dit jaar verloren hebben van Real Madrid, maar als er een prijs was voor de grootste verzameling voetbalshirts, zou die waarschijnlijk naar Messi gaan! Laten we eens kijken naar enkele van de meest indrukwekkende verzamelingen voetbalshirts die er zijn!

Lees meer

Hoe goed ken jij 'De Nachtwacht" van Rembrandt?

Overig

Het is een van de beroemdste schilderijen ter wereld, het meesterwerk van 3,63 bij 4,37 meter: De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Je wist waarschijnlijk al dat er een militie is afgebeeld en dat het schilderij in het Rijksmuseum in Amsterdam hangt. Wat weet je nog meer over De Nachtwacht? Test je kennis!

Lees meer

Tien redenen waarom Roger Moore een gedenkwaardige James Bond was

Overig

Sir Roger Moore was een internationaal beroemde acteur die vooral bekend werd vanwege zijn rol als James Bond. De doorbraak in zijn carrière kwam toen hij gecast werd als Simon Templar in de populaire spionageserie The Saint. Hij speelde talloze andere rollen, zowel in de film als op het toneel, en toen hij stierf liet hij de wereld een erfenis na. We hebben 10 redenen op een rij gezet waarom deze acteur, auteur en ambassadeur volgens ons zo gedenkwaardig was in zijn rol van charmante spion, Bond. James Bond.

Lees meer

Hoe zorg je goed voor je horloge

Overig

Of je nu een nieuwe Rolex hebt gekocht bij de juwelier of een vintage Art Deco horloge hebt gekocht in een Catawiki Exclusieve Horlogeveiling; je wilt er ongetwijfeld lang van kunnen genieten. Onderhoud is essentieel om je horloge in een goede conditie te houden! Lees dit artikel voor een aantal trips en trucs.

Lees meer

Antiek kopen: hoe maak je winst op antiek?

Tips veilingmeesters

Je hebt het vast al eens gehoord: goedkoop inkopen, duur verkopen. Steeds meer mensen vinden het leuk antiek voor weinig aan te schaffen en met winst door te verkopen. We vroegen twee van onze experts om tips waarmee je je voordeel kunt doen als je weer eens een rommelmarkt, vlooienmarkt, of natuurlijk Catawiki, bezoekt. Blijf lezen als je wilt weten hoe je begint, waar je op moet letten en hoe je uiteindelijk winst kunt maken.

Lees meer

Negen uitspraken van Enzo Ferrari die de roem van zijn auto's verklaren

Overig

Achter alle prachtige, innovatieve en snelle auto's van Ferrari, staat een man met een fantastische droom en sterke wil. Enzo Ferrari, of Il Commendatore (1898-1988) wijdde zijn leven aan het racen en uitbouwen van zijn bedrijf Ferrari: een charismatische man die beroemd werd om zijn pakkende uitspraken. We zetten enkele van zijn opvallendste uitspraken, die verwijzen naar zijn leven en de erfenis van Ferrari, op een rij!

Lees meer

Wat maakt toermalijnkristallen tot wereldschatten?

Overig

Diamanten zijn schitterend, maar als je van kleuren houdt, is toermalijnkristal misschien meer iets voor jou. Wat maakt deze kristallen zo uniek? Al decennialang zijn deze prachtige, natuurlijke kunstwerken de meest gewaardeerde stenen uit de mineralenfamilie. Het is niet verwonderlijk dat toermalijnkristallen de kleurrijkste stenen in de wereld zijn. Lees meer over de magie van deze bijzondere mineralen en waarom het de moeite waard is ze te verzamelen.

Lees meer

Het fascinerende verhaal achter het Marvin's autohorloge

Tips veilingmeesters

Hoewel Marvin waarschijnlijk niet in jouw top 10 van bekende horlogemerken staat, bestaat het al sinds 1850 en heeft het een interessant verhaal. De horlogemaker bouwde zijn reputatie op met de uurwerken in zijn horloges. Maar het succes is ook te danken aan het tijdig inspelen op veranderende trends. Met 170 jaar ervaring in het maken van horloges, heeft Marvin de technologie en stijl geperfectioneerd, en weet het hoe luxe, Zwitserse horloges van topkwaliteit te produceren. Blijf lezen als je wilt weten waarom het volgens onze experts de moeite waard is te investeren in Marvin.

Lees meer

Bekende verzamelaar: Robert Downey Jr. en zijn fascinatie voor horloges

Overig

De prijswinnende Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. wordt vaak herkent van zijn rollen in films zoals Sherlock Holmes en Tropic Thunder, maar hij is vooral bekend voor zijn rol als Iron Man in de Marvel films. En net als vele mensen heeft hij een unieke collectie. Maar wat verzamelt de man achter Tony Stark?

Lees meer

De evolutie van Donald Duck

Overig

Donald Duck maakte zijn debuut op 9 juni 1934 en vanaf het begin had hij fans. Aan geen enkele andere anti-held onder de stripfiguren zijn in de geschiedenis zoveel publicaties gewijd. Hij verschijnt ook in meer (korte) films dan welk ander Disney-karakter ook. In de afgelopen decennia bleef deze eend er vrijwel hetzelfde uitzien, met zijn blauwe matrozenpakje. Hij droeg nooit een broek en nam veel rollen op zich, van leraar tot legerofficier en alles daartussenin. Lees verder om te ontdekken welke reis Donald Duck sinds zijn eerste verschijning gemaakt heeft en hoe hij de eend is geworden die we nu kennen.

Lees meer

In de spotlights: Het zeer zeldzame Omega Seamaster XVI prototype van de Olympische Spelen in Melbourne in 1956

Bijzondere kavels van deze week

Deze week hebben we een extreem zeldzame Omega Seamaster XVI op onze veiling, één van de slechts 100 bestaande exemplaren. Deze horloges waren de eerste Olympische herdenkingspolshorloges van Omega, na de zakhorloges. Ze werden gemaakt ter gelegenheid van de zomerspelen in 1956 in Melbourne, maar het ontwerp moest veranderd worden voordat ze verkocht mochten worden. De Seamaster in onze veiling is een zogenoemd ‘pre-commercieel’ prototype. Lees verder als je wilt weten waarom dit horloge zo uniek is en waarom dit ontwerp niet op de markt gebracht mocht worden.

Lees meer

De top 10 legendarische outfits van Prince

Overig

De onverwachte dood van Prince was een groot verlies voor de muziekwereld. Hij liet innovatieve muziek na, maar ook onvergetelijke, legendarische modestatements, Van pailletten van top tot teen tot felle kleuren en grote kragen, prints en zelfs naakt, Prince creëerde een iconische stijl die helemaal van hemzelf was. En wie kan zijn liefde voor de kleur paars over het hoofd zien? Dit is onze top 10 van meest indrukwekkende looks van de muzieklegende.

Lees meer

Hoe je via Catawiki geld kunt inzamelen voor goede doelen

Overig

Je kunt nu via een Goededoelenveiling op het online platform van Catawiki eenvoudig en effectief geld inzamelen. Alles wat je moet weten om een online veiling op te zetten voor jouw goede doel, vind je in dit artikel.

Lees meer

Hoe radio's de wereld veranderden

Tips veilingmeesters

Tegenwoordig luisteren we vooral naar de radio in de auto; thuis is de radio vervangen door televisie en internet. Hoewel de radio nog steeds een relevant communicatiemiddel is, zijn de gouden tijden voorbij. Ooit was radio alles, en veranderde radio alles... ga samen met ons een paar stappen terug in de tijd en ontdek welke belangrijke rol jouw vintage radio heeft gespeeld in de westerse samenleving!

Lees meer

Tien dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Coca-Cola

Overig

Het merk Coca-Cola ontstond 131 jaar geleden in Atlanta. Het groeide uit tot één van de beroemdste merken in de wereld en heeft een geweldig achtergrondverhaal. Neem dus een slokje cola en lees verder als je wilt weten welke 10 leuke weetjes over Coca-Cola we voor je verzameld hebben.

Lees meer