Geschiedenis

Kunst uit kringloop is geld waard!

Ben jij ook iemand die regelmatig door de kringloopwinkel of rommelmarkt struint op zoek naar mooie, unieke en waardevolle objecten? Ga daar dan vooral mee door! Het kan namelijk heel wat geld opleveren. Zo trof Martien, een medewerker van een kringloopwinkel Het Goed in Schijndel onlangs twee uitzonderlijke schilderijen aan, die samen maar liefst €5.200,- opleverden! Hoe Martien wist dat hij iets bijzonders in handen had? Hij had vroeger zelf ook geschilderd en zag door de diepte en het perspectief dat het niet zomaar om een kunstprojectje van tante Truus ging. Het jaartal dat op de werken vermeld was, hielp ook. Een zoektochtje op het internet leidde tot de conclusie dat het om doeken van de Spaanse kunstenaar Riancho Y Mora ging.


De kringloopwinkel heeft de schilderijen laten reinigen en via een kunsthandelaar geveild op Catawiki, wat heeft gezorgd voor de hoogste opbrengst in de geschiedenis van de kringloopwinkel. Het geld wordt geïnvesteerd in de renovatie van een verzamelcontainer voor de milieustraat in Schijndel, waar mensen hun oude spullen in kunnen doen. Benieuwd wat elk schilderij afzonderlijk opbracht? Klik hier om een kijkje te nemen op de gesloten veiling. Heb je ook iets unieks gevonden? Meld je aan als verkoper bij Catawiki en wie weet ben jij straks ook een paar honderd euro rijker!

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu