Tips veilingmeesters

Zo vind je de perfecte antieke verlovingsring

Het kan een hele klus zijn om de perfecte verlovingsring te vinden. Er is zoveel keus, dus als je door al die collecties verlovingsringen bladert dan lijkt het vinden van die ene speciale, perfecte ring een eindeloze zoektocht In tegenstelling tot de meer traditionele stijl van een enkele solitaire diamant, hebben antieke ringen een andere insteek. Misschien zit er zelfs een verhaal aan, en dat is wat je wil voor je unieke aanstaande. Maar als het gaat om antieke verlovingsringen, hoe weet je dan waar je naar moet kijken? Onze deskundige in antieke juwelen, Jonathan Cox, heeft meer dan 20 jaar ervaring met juwelen en weet raad. Laat ons je begeleiden op je zoektocht naar de perfecte antieke verlovingsring...

Victoriaans

Als de toekomstige bruid van kleur houdt dan is een Victoriaanse verlovingsring wellicht een winnende keuze. Mensen uit de Victoriaanse tijd gebruiken vaak gekleurde edelstenen, zoals smaragden en saffieren, dus ringen uit deze periode zijn een geweldige keuze als je een gedurfd alternatief zoek voor de klassieke enkele diamant. Veel mensen die voor een gekleurde edelsteen kiezen, gaan voor een saffieren verlovingsring, vanwege haar duurzame eigenschappen. Maar als je iets aparts zoekt waar nog steeds kleur in zit en wat ook duurzaam is, probeer dan eens robijn. Robijnen worden al duizenden jaren geprezen en staan symbool voor gezondheid en welzijn. Ze zijn een levendig en tijdloos alternatief, en vaak een goedkopere keuze dan een diamanten ring.


Art Nouveau
De antithese van de eenvoud van een traditionele solitaire ring vormt de Art Nouveau ring, met de zeer kenmerkende stijl en zal zeker voldoen aan de smaak van de vrouw die graag een statement maakt met haar sieraden. De Art Nouveau-stijl dateert uit het eind van de 19e eeuw, en staat bekend om de ingewikkelde gedetailleerde ontwerpen en vloeiende lijnen geïnspireerd door de natuur, waardoor het een gewaagde keuze is. Je ziet vaak talloze gekleurde stenen in een delicate, maar ingewikkelde stijl en deze ongewone ontwerpen zijn recent weer populairder geworden door kopers die unieke objecten zoeken. Art Nouveau ontwerpen kunnen vaak fragiel zijn, dus zorg ervoor dat je er eentje kiest waar goed voor gezorgd is om een leven lang plezier te geven.


Art Deco

Als je houdt van de glamour van de jaren '20 en opvallende ontwerpen, dan is een Art Deco ring misschien wel wat voor jou. De Art Deco beweging kwam op in de jaren '20 en de ontwerpen worden gekenmerkt door opvallende en geometrische stijlen en hoeken, die braken met de vloeiende stijlen van daarvoor. De media heeft de trend van de glamour van de jaren '20 weer aangewakkerd en ook Art Deco sieraden hebben een verhoogde populariteit laten zien de afgelopen 20 jaar en antieke verlovingsringen in deze stijl zijn zeer in zwang. Het tijdperk liet nieuwe manieren van het slijpen van edelstenen zien en technieken die nu nog steeds worden gebruikt door een aantal van 's werelds beste sieradenmakers. Je herkent deze ringen direct aan hun stijl en de originelen nu gewilder dan ooit.


Antique Tiffany & Co
Voor sommigen voor wie alleen het beste goed genoeg is, is het niet nodig verder te kijken dan een vintage Tiffany & Co. Tiffany & Co is de crème de la crème onder de diamanten en maakt al meer dan 150 jaar verlovingsringen. Hun ontwerpen hebben een klassieke stijl en als je een vintage exemplaar koopt dan koop je gegarandeerd een ring die tijdloos en historisch aanvoelt. Tiffany, en ook andere high-end makers zoals Cartier en Chamuet, gebruikt alleen de beste diamanten, dus vraag altijd naar de kwaliteit van de diamant en als de steen is gecertificeerd, naar je kwaliteitsgarantie.


Trends zijn afgestapt van de traditionele solitair-stijl ring zoals je ze in de sjieke winkelstraten vindt, en mensen zoeken nu meer apartere ringen die onderscheidend zijn. Vintage en antieke ringen zijn met de hand gemaakt, je voelt de kwaliteit en ze werden gemaakt zonder compromissen, en daarom zijn ze zo populair geworden. Als je op zoek bent naar de perfecte antieke verlovingsring en 'de juiste‘ nog niet gevonden hebt, ontdek dan de ringen in onze antieke juwelenveilingen.

Wil je afscheid nemen van een stuk uit je eigen collectie? Het is ook eenvoudig om je antieke juwelen op onze veilingen te verkopen. Elke week verkopen duizenden mensen hun speciale objecten via onze veilingen - het is snel, eenvoudig en je kunt je gratis registreren. Zal jouw ring een andere aanstaande zielsgelukkig maken? Word verkoper en bied 'm aan voor de veiling.  

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!