Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Top 10

Top 10 beroemdste verlovingsringen

Hoe groter de diamant op de ring, hoe beter. Celebrities begrijpen dit als geen ander en kopen de meest exclusieve verlovingsringen die er maar bestaan. Tijdens de jaren ’50/60 begonnen Hollywoodsterren echt uit te pakken met hun diamanten verlovingsring. ​Een trend die nog steeds gretig wordt voortgezet. Wij zette voor u de top 10 beroemdste verlovingsringen op een rij.

10. Marilyn Monroe
Dat diamanten niet garant staan voor een lang huwelijk hebben Marilyn Monroe en honkballer Joe DiMaggio in de jaren ’50 wel bewezen. Ondanks deze prachtige ring hield het huwelijk van Marilyn en Joe slechts 7 maanden stand.


9. Jennifer Aniston
In 2015 trouwden actrice Jennifer Aniston en acteur Justin Theroux met elkaar. Dat Justin veel van Jennifer houdt blijkt wel uit de waarde van de verlovingsring, de geschatte waarde ligt namelijk op ruim 1 miljoen dollar.

8. Mia Farrow
In de zomer van 1966 trouwden Mia Farrow en Frank Sinatra met elkaar. Frank gaf Mia deze 9-karaats diamanten ring bij hun verloving. Het huwelijk hield slechts twee jaar stand, wat wellicht lang lijkt voor een showbizzhuwelijk. Toch sprak men in de jaren '60 schande over een huwelijk dat amper twee jaar standhield.


7. Victoria Beckham
David Beckham vroeg voormalig spice-girl Victoria in 1998 ten huwelijk met een grote diamanten ring. Victoria vond de diamant ietswat aan de kleine kant en verving het exemplaar in 2002 voor een grotere. In de jaren daarna wisselde de ring van gigantische peervormige diamant tot aan een vierkant gesneden smaragd en een geelkleurige baquette. In totaal verniewde Victoria de ring van David maar liefst 13 keer.


6. Jacqueline Kennedy
Op 24 juni 1953 vroeg John F. Kennedy Jackie met deze ring ten huwelijk. Ondanks de trieste afloop van hun huwelijk zal deze ring zijn indrukwekkende allure nooit verliezen.


5. Angelina Jolie
De verovingsring van misschien wel het knapste showbizzkoppel ter wereld kan niet in deze lijst ontbreken. Brad Pitt liet deze ring speciaal voor Angelina ontwerpen, wat ongeveer een jaar tijd in beslag nam. Direct na de verloving werd Angelina niet vaak met de ring gespot, het gerucht ging dat Angie de ring niet mooi zou vinden.


4. Grace Kelly
Tijdens de jaren ’50/60 begonnen Hollywoodsterren echt uit te pakken met hun diamanten verlovingsring. Hoe groter de diamant, hoe beter. Prins Rainier vroeg Grace Kelly in 1956 ten huwelijk met een bescheiden diamanten ring. Toen hij doorkreeg dat haar Hollywood collega's met veel grotere 'stenen' ten huwelijk werden gevraagd verving hij de ring met een 10.5 karaats dubble ring van Cartier.


3. Liz Hurley
De Australische cricket speler Shane Warne gaf deze 9-karaats blauwe saffier ring in 2011 bij hun verloving. Trouwen deden ze echter nooit, in 2013 werd de verloving weer beëindigd. Dat deze verlovingsring nooit werd ingeruild voor een trouwring bezorgd deze blauwe diamant een derde plaats in deze top 10.2. Elizabeth Taylor
Dat Elizabeth Taylor zowel sieraden als mannen verzamelde is een bekend verhaal. Maar liefst 8 keer stapte Taylor in het huwelijksbootje. Zo kreeg Elizabeth Taylor van Richard Burton deze diamanten verlovingsring van maar liefst 33 (!) caraat. Deze zogenaamde Krupp Diamond is zo groot en uniek dat het zijn eigen naam kreeg. Later stond deze ring vooral bekend als de 'Elizabeth Taylor Diamant'.

1. Kate Middleton en Diana Spencer
De beroemdste verlovingsring allertijden is volgens ons de ring waarmee Prins Charles, Diana Spencer ten huwelijk vroeg. Door het tragische ongeluk van Diana kwam de ring in bezit van haar zoon. In 2010 vroeg prins William dan ook zijn Kate ten huwelijk met deze historische ring.


We organiseren elke week een speciale Verlovingsringen veiling. Klik hier om te ontdekken welke prachtige ringen we deze week in de veiling hebben. 
 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel