Overig

Dingen die je nog niet wist over Barbie...

Alle meisjes hebben vroeger als klein kind wel met Barbie gespeeld. Ze is daarom ook geen gewoon stuk speelgoed, maar een jeugdherinnering. Ondanks dat wij Barbie allemaal kennen, heeft ze nog genoeg geheimen voor ons, zo heeft ze bijvoorbeeld een hectisch (liefdes) leven, zo blijkt...

Wist je dat Barbie eigenlijk haar bijnaam is? De volledige naam van de blondine is Barbara Millicent Roberts. Ken heet eigenlijk Kenneth. Ze zijn namelijk vernoemd naar de kinderen van hun bedenkers/makers, Ruth en Elliot Handler.

Ondanks dat ze inmiddels 57 jaar oud is, ziet ze er nog opvallend jong uit. Haar geheim? Fit blijven! Zo'n wespentaille krijg je niet zomaar, Barbie is erg flexibel. Zo kan ze bijvoorbeeld haar 
knieën beide kanten op buigen en doet ze met het gemak een karate-split.Zeg Barbie en je zegt roze, toch was haar allereerste outfit niet zo kleurrijk. Tijdens haar eerste verschijning droeg ze namelijk een zwart-wit gestreept badpak.


Barbie realiseert zich heel goed dat het leuk is om een man aan je zijde te hebben, maar zij blijft de grote ster. Zo rijden ze in een roze auto en wonen ze in een roze huis, Ken moet het er maar mee doen. Dit leidde in 2004 dan ook tot een scheiding. Sinds Valentijnsdag 2011 zijn de twee echter weer bij elkaar. Overigens waren ze nooit officieel getrouwd dus geen ingewikkelde scheidingspapieren.

Barbie is een echte carrièremaker. In totaal heeft ze ongeveer 150 banen gehad, waaronder astronaut, dokter, journalist, autocoureur en president. 
Het maakt niet uit wat je wil worden, alles is mogelijk. Barbie bewijst dat het kan!
_____________________________________________________________
We organiseren deze week een speciale Barbie poppen veiling.
Klik hier om naar de veiling te gaan. De veiling sluit 27 mei 2016 vanaf 20:00 uur.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!