Overig

Dit wist je nog niet over horloges!

Horloges, iedereen bezit er wel één of misschien wel meerdere. De één draagt het als sieraad, de ander als stopwatch en nog een ander draagt het simpelweg om de tijd in de gaten te houden. Of je nu een verzamelaar van horloges bent of gewoon graag een mooi horloge om je pols draagt, we zijn ervan overtuigd dat je deze 10 feitjes nog niet wist over horloges...

1. Linkerhand vs. rechterhand
Een horloge wordt doorgaans om de pols van de niet-dominante hand gedragen. Ben je dus rechtshandig, dan draag je je horloge links. Ben je rechtshandig dan hoor het horloge om je linkerpols. Statistieken hebben uitgewezen dat 86% van de mensen zijn horloge links draagt en 14% rechts.

2. Afgesteld op 10 voor 2
In de etalages staan horloges bijna altijd stil op 10 voor 2. Hierdoor lijken de wijzers op een smiley en dat stimuleert het humeur van de consument, waardoor hij sneller over gaat tot aankoop.

3. Duurste horloge ooit
Het duurste horloge aller tijden is er een van Chopard en kostte liefst 25 miljoen dollar. Voor hetzelfde geld heb je 50 Lamborghini's op je oprit staan!


4. Meest gecompliceerde horloge
Patek Philipe maakte met 1728 onderdelen het meest gecompliceerde horloge ooit, terwijl een gemiddeld horloge 100 onderdelen heeft.


Bron: www.patek.com

5. Titanic horloge
Na de ramp met de Titanic is een polshorloge teruggevonden die om exact kwart voor 2, het moment van de ramp, stil stond. 


Het horloge dat werd gevonden in de Titanic

6. In 1926 maakte Rolex het allereerste waterdichte horloge


7. Eric Clapton
Gitarist Eric Clapton liet in 2012 zijn horloge voor een slordige 3 miljoen euro veilen. Een anonieme bieder uit Azië wist het 25-jarige Patek Philippe-horloge te bemachtigen. Het is niet bekend voor welk bedrag Clapton het horloge aangekocht had.

8. De Omega Speedmaster is het enige horloge dat ooit op de maan is gedragen 


9. Oorspronkelijk voor vrouw
Een polshorloge was oorspronkelijk een vrouwensieraad. Pas in de Eerste Wereldoorlog ontdekten ook de mannen dat een polshorloge een stuk handiger was. 

10. Zakhorloges
Het kleine zakje in de broekzak van je jeans was oorspronkelijk bedoeld voor een zakhorloge.


Bron: horlogeforum.nl

Op Catawiki veilen we elke week meer dan 2.500 bijzondere horloges. Bezoek snel één van onze horlogeveilingen en ontdek het aanbod van deze week. Wil je zelf graag een bijzonder horloge veilen? Registreer je dan hier.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!