De verborgen geheimen van de Samoerai?

By: Christian

Onbevreesde krijgers met opmerkelijke harnassen, lange zwaarden en prachtige vechttechnieken. Zo kennen we de Samoerai. Voor velen stopt hier overigens ook direct de kennis over de Samoerai en dat is zonde, want over de mysterieuze krijgers uit Japan zijn genoeg opmerkelijke verhalen te vertellen. 

Zo weten veel mensen bijvoorbeeld niet hoe sterk de harnassen van de Samoerai strijders waren. Alleen de Amerikanen hadden goed in de gaten hoe sterk deze pantsers waren. Ze lieten zich inspireren door deze kleding bij het ontwerp van de eerste Amerikaanse kogelwerende vesten. We kennen natuurlijk allemaal Darth Vader uit de Star Wars films. Wisten jullie dat zijn helm gebaseerd is op de uitrusting van de Samoerai? Zoek de verschillen!

De Samoerai waren een van de eersten die vuurwapens tot hun beschikking hadden. Al in de dertiende eeuw maakten de Samoerai voor het eerst gebruik van geweren. Gek genoeg was het Japan die de banden met Europa afsneed toen jaren later ook daar geweren werden geïntroduceerd. Ondanks alles bleven de Samoerai erg gehecht aan hun zwaarden. Ze waren zelfs zo gehecht aan hun zwaard dat ze hun zwaarden namen gaven. Op deze manier zouden hun zwaarden nóg sterker worden.

Het opmerkelijkste verhaal van de Samoerai is misschien wel dat de Japanse krijgers niet alleen mannen waren. Ook vrouwen en kinderen streden in hun sterke harnassen met hun gevaarlijke vuurwapens en scherpe zwaarden. Dat verklaart waarom de Samoerai bijna onverslaanbaar waren ;-)

In onze wekelijkse Aziaticaveilingen zitten regelmatig bijzondere authentieke Samoerai uitrustingen en zwaarden. Ontdek snel wat er deze week in de veiling te ontdekken valt. 

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.