Overig

Handleiding van de expert voor het kopen van een authentieke Louis Vuitton handtas

In samenwerking met Stefania Filizola | 2 juli 2018

Sprankelende champagnes, briljante Bordeaux wijnen, macarons en het Paleis van Versailles: zoals veel mooiere dingen in het leven komt ook Louis Vuitton uit Frankrijk. Als marktleider in mode, luxe en levensstijl is het een van de meest begeerde en gewenste merken van allemaal. Zozeer zelfs dat namaakspullen de markt hebben overspoeld met nepinterpretaties van klassieke Louis Vuitton handtassen, waardoor het moeilijk wordt om echt van namaak te onderscheiden. Volg onderstaande richtlijnen van de expert om te ontdekken wat van pas kan komen bij het kopen van een authentieke Louis Vuitton handtas.

____________________

1. Valse stempels

De Louis Vuitton stempel die op elke handtas zit is uiterst belangrijk voor het identificeren van de echtheid van de tas; hieraan zie je vaak of het een echt of een namaakitem is. In de eerste plaats moet de belettering duidelijk, dun, scherp en natuurlijk gemakkelijk leesbaar zijn. De staart van de 'L' moet zeer kort zijn en de 'O's zeer rond en die moeten groter lijken dan de 'L'-en. De twee 'T‘s is in "Vuitton" raken elkaar altijd bijna aan en het lettertype wordt altijd in hoofdletters weergegeven, behalve wanneer er “Made in France“ staat. Als de spelling op enigerlei wijze niet klopt, blijf er dan vandaan! De twee 'T‘s is in "Vuitton" raken elkaar altijd bijna aan en het lettertype wordt altijd in hoofdletters weergegeven, behalve wanneer er “Made in France“ staat.

2. Ritsen en kettinkjes
Een duidelijk verschil tussen een authentieke en een slim nagemaakte tas zit hem in de ‘moeren en bouten‘ van het geheel... of in dit geval de ritsen en kettinkjes. Namaak zal er uitzien als plastic en van extreem lage kwaliteit zijn. De bedrukking op de ritsen moet duidelijk, helder en nauwkeurig zijn en zonder tekenen van roest.


 De bedrukking op de ritsen moet duidelijk, helder en nauwkeurig zijn

3. Geboortedatum

Louis Vuitton tassen die voor de jaren 80 zijn uitgebracht hadden geen datumcode, maar alles wat erna geproduceerd is wel. Geplaatst op het stukje leer aan de zijkant van de tas of aan de zijkant in de buurt van een naad, moet deze altijd gemakkelijk te vinden. Tenzij de tas ouder is en de datumcode eruit gesleten is, moet het er altijd zijn. Veel vervalsers laten die cruciale aspect weg in hun exemplaren. De datumcodes zijn combinaties van cijfers en letters, de eerste met vermelding van de maand en het jaar van de productie en de laatste met vermelding van de plaats van productie.


De datum van de tas zou gemakkelijk te vinden moeten zijn, tenzij de tas van voor de jaren 80 is

Kijk online waar de fabrieken staan die de Louis Vuitton handtassen maken om te controleren wat er op jouw potentiële nieuwe speeltje staat. Een tas die bijvoorbeeld in december 2005 in Frankrijk werd geproduceerd, had als datumcode VI1025. 'VI' geeft de locatie van de fabriek in Frankrijk weer, het eerste en derde cijfer zijn van december en het tweede en vierde cijfer staan voor 2005. Controleer voor je aankoop altijd wat de huidige dateringsnormen van Louis Vuitton zijn, omdat het systeem van letters en cijfers verandert. Om te zien waar jouw Louis Vuitton gemaakt is, is hier een overzicht van de vestigingscodes van de fabrieken van Louis Vuitton.

  • Landcodes van de Louis Vuitton fabrieken
  • Foto: Couture USA. 


Op zoek naar een prachtige vintage Louis Vuitton handtas? Kijk dan welke opmerkelijke Louis Vuitton handtassen Stefania en haar team hebben opgenomen in onze Modeaccessoiresveilingen van deze week.

Ontdek meer Louis Vuitton handtassen

____________________

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!