Nieuws

Hoeveel zijn je oude videospelletjes en consoles tegenwoordig waard?

Je zit met gekruiste benen voor een grote televisie en blaast in de cartridge om hem te laten werken zodat je het kan opnemen tegen vrienden, je broer of zus, of je ouders - de meeste van ons hebben wel een herinnering aan het spelen van videospelletjes op een regenachtige dag. Maar of je nu bent opgegroeid met het op de knopjes rammen van een Super Nintendo, een Sega Mega Drive of zelfs een Commodore 64, je kijkt er misschien van op hoeveel die stoffige oude consoles en computers tegenwoordig waard zijn. Dit zijn een aantal voorbeelden van consoles en videospelletjes die zijn aangeboden op de wekelijkse Catawiki Computers & Videogames veilingen

In samenwerking met Diana van der Valk - videospelletjesdeskundige bij Catawiki

Nintendo Game Boy Classic
Eén Nintendo Game Boy Classic kan je in een veiling tegenwoordig bijna het dubbele opleveren van wat je er ooit voor hebt betaald.  Dit exemplaar, in de originele doos compleet met handleiding en connectiekabel, is in 2016 via Catawiki verkocht voor een indrukwekkende 125 euro.


Sega Dreamcast Twin Joystick Blaze Gamepad
Deze Sega Dreamcast Twin Joystick Blaze Gamepad mag dan misschien wat aan de grote kant zijn, maar hij leek op de joysticks uit de speelhal en je kon hiermee met z’n tweeën naast elkaar spelen. In 2016 is er een exemplaar geveild voor 155 euro.


Sega Game Gear Limited Edition Lion King Console
Een dubbele portie nostalgie - een limited edition Lion King Sega Game Gear console werd in 2016 geveild en de verkoper ontving het leuke bedrag van 200 euro.


Sega Saturn Original

Deze Sega Saturn console uit 1994 werd in 2016 geveild. Alles deed het nog, er zaten kabels, handleidingen en 24 spelletjes bij en werd verkocht voor 204 euro.


Fire! Nintendo Game & Watch
In dit spelletje, dat werd uitgebracht op 4 december 1981, moest je mensen redden uit een brandend gebouw en op 4 oktober 2016 werd één van deze computerspelletjes Game & Watch voor 1000 euro op de veiling verkocht.


Sony Playstation 4 - Console ter ere van de 20e verjaardag
De speciale 20th anniversary editie van de PS4 console bewijst dat iets niet oud hoeft te zijn om waardevol te zijn en werd geveild voor 1050 euro in 2016. Geen slechte prijs voor een console die minder dan 2 jaar vóór de veiling werd uitgebracht.


Super Mario Bros YM-901 Nintendo Game & Watch
Deze Game & Watch is nooit in de winkel verkocht, omdat deze als prijs werden uitgereikt aan de winnaars van een wedstrijd die gehouden werd in 1987. Één van slechts 10.000 die ooit werden geproduceerd kwam in 2015 in de veiling en werd verkocht voor maar liefst 1401 euro.


Als je oude videospelletjes, computers of consoles hebt die al jaren liggen te verstoffen, haal ze dan tevoorschijn en bied ze aan op de veiling om te ontdekken hoeveel geld ze waard zijn. Je kunt je hier registreren als verkoper en onze computer- en videospelletjes experts direct om advies vragen.

Ook kun je, als je bent geïnspireerd door deze hoogtepunten van oude videospelletjes, een kijkje nemen bij onze lopende Computers & Videospelletjes veilingen om te ontdekken welke schatten daar te vinden zijn.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!