Geschiedenis

Wat is de betekenis achter mystieke geboortestenen?

In samenwerking met Trevor Boyd - Mineralenexpert

Als je aan mineralen, zijn legendes vast niet het eerste wat er in je opkomt. Wist je dat geboortestenen een diepere betekenis hebben en dat deze stenen volgens de legenden over speciale krachten beschikken? Geboortestenen zijn edelstenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke doel en betekenis, bijvoorbeeld geluk of een goede gezondheid. Als je op zoek bent naar een uniek geschenk, wat is er dan beter dan een steen met speciale krachten? Geboortestenen zijn meestal verwerkt in sieraden, maar het bezit van het mineraal zelf is net zo speciaal en misschien zelfs nog bijzonderder om cadeau te doen. Ontdek wat mineralenexpert Trever Boyd te zeggen heeft over de mystieke geboortestenen en wat hun krachten zijn voor hen die in de bijbehorende maand jarig zijn.

Oorsprong & nu
Het verhaal van de geboortestenen is afkomstig uit het boek Exodus. Elke steen staat symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de legende zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Na zijn ontdekking maakte hij de connectie dat de twaalf stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden. Tegenwoordig is de selectie van geboortestenen niet meer vergelijkbaar met die van de originele legende, maar de strekking is nog steeds hetzelfde. Dit is de officiële moderne geboortesteenkalender en een uitleg van hun krachten.  

Januari
Granaatsteen is de geboortesteen van januari. Granaatsteen is rood van kleur en wordt gebruikt als edelsteen en als schuurmiddel. De steen symboliseert vrede, voorspoed en een goede gezondheid. Er wordt zelfs gezegd dat de granaatsteen de drager eeuwig geluk, gezondheid en rijkdom schenkt. Een ideale steen om het jaar mee te beginnen. 


Februari
Het mineraal amethist vertegenwoordigt de maand februari. Omdat deze maand vaak koud en donker is, helpt amethist mensen door het geven van een beetje extra warmte en sterkte om de maand door te komen. De steen wordt ook geassocieerd met vrede, moed en stabiliteit. 


Maart
Aquamarijn hoort bij de bofkonten die in deze maand geboren zijn. Deze steen helpt bij het verbeteren van de gezondheid van de drager.


April
Diamant is natuurlijk het hardste materiaal ter wereld en wordt het meest gekoesterd. De gelukkigen die in April geboren zijn, worden vertegenwoordigd door deze populaire steen. Iedere vrouw (en man) houdt immers van diamanten!


Mei
Mei is de maand van de smaragd. Smaragden zijn de steen van mei en worden vaak gekozen door celebrities om gedragen te worden als pronkstuk. De steen wordt geprezen om zijn prachtige groene kleur.


Juni
Hoewel het technisch gezien geen steen is, is de parel de geboortesteen van deze maand. Parels symboliseren wijsheid voor degene die ze draagt. Ze kunnen ook iemands karma in evenwicht brengen. 


Juli
Juli wordt vertegenwoordigd door de robijn. Met zijn rode gloed, symboliseert de steen passie en energie en schenkt de drager liefde en succes. 


Augustus
Augustus is een maand met drie geboortestenen! Voor de echte geluksvogels. De oorspronkelijke geboortesteen voor augustus was sardonyx en daarna volgde peridoot. Uiteindelijk werd spinel aan de groep van sardonyx en peridoot toegevoegd. Sardonyx versterkt het optimisme en de geestelijke discipline van de eigenaar. Peridoot verhoogt het zelfvertrouwen en assertiviteit en spinel versterkt de vitaliteit.


Sardonyx

September
Saffier is de geboortesteen van september. Een kostbaar mineraal dat wijsheid, loyaliteit en edelheid vertegenwoordigt. Er wordt ook gezegd dat deze steen helpt om de geest te focussen en dat het de zelfdiscipline bevordert.


Oktober
Toermalijn en opaal zijn de stenen voor oktober. Deze edelstenen bieden onbeperkte mogelijkheden, omdat de één in alle kleuren van de regenboog voorkomt en de andere in allerlei blauwtinten. 


Toermalijn steen

November
Als je in november geboren bent, zijn topaas en citrien de stenen voor jou. Beide stenen staan bekend om hun kalmerende energie en schenken warmte en geluk aan degene die ze draagt. 


December
December wordt ook vertegenwoordigd door drie prachtige stenen: tanzaniet, zirkoon en turkoois. Zirkoon is één van de oudste stenen op aarde terwijl tanzaniet één van de meest recente ontdekkingen is. Turkoois is ongeëvenaard in zijn prachtige blauwe kleur.


Tanzaniet

Of je nu geboren bent in januari of in december, op Catawiki vind je een scala aan geboortestenen in onze wekelijkse mineralenveiling. Als je meer een edelsteen type bent, is onze edelsteenveiling ideaal voor jou!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!