Overig

Een bijzondere investering: Hoeveel zijn jouw oude video games en consoles waard?

In de kleermakerszit voor de grote oude televisie, blazen in de game cartridge, uren spelen op een regenachtige dag - iedereen herinnert het zich wel. Kijkt u ook met veel nostalgie terug naar die goede oude tijd van de 8bits Mario? Of u nu bent opgegroeid met een Super Nintendo, Sega Mega Drive of de eerste versie van de Game Boy. U zult versteld staan hoeveel die stoffige oude consoles en spellen vandaag de dag nog waard zijn.

In de afgelopen jaren zijn er een aantal zeldzame video games geveild voor indrukwekkende prijzen. Zo werd bijvoorbeeld de zeldzame game 'Gamma Attack' van Atari 2600 - waar slechts één cartridge van gemaakt is - voor ruim 35.000 dollar geveild. Met de recente aankondiging van Nintendo dat ze de Nes console opnieuw in de maak zullen nemen (dit maal in mini versie en met ingebouwde spellen), is retro gaming nooit eerder zo populair geweest. Een uitgelezen moment dus om eens op zolder te zoeken naar de oude game consoles. Ze blijken tegenwoordig heel wat waard namelijk.

Een aantal voorbeelden van retro games en consoles die op Catawiki geveild zijn:
 

Game boy classic - nu in de veiling

Super Mario Bros YM-901 - Geveild voor 1.400 euro 
 

Nintendo NES Turtles versie  - Geveild voor 310 euro
 

Heeft u een aantal oude video games, computers of consoles die het daglicht jaren niet hebben gezien? Verkoop ze dan via onze wekelijkse Nintendo veiling of Computer games veiling. Of heeft u uw oude Nintendo 64 jaren geleden verkocht en heeft u hier spijt van? Dan loont het ook zeker een kijkje te nemen op deze veilingen. Wees er snel bij, want voor je het weet is het Game Over...

Deel dit artikel